THESTYLEBOX

Interieur ideeën Meubels Modern interieur Scandinavisch interieur Woonkamer inspiratie

Mijn 5 favoriete designstoelen


hay design chair

Hoewel ik écht van spullen met een verhaal houd in het interieur, heb ik een enorm zwak voor design. En dan vooral voor designstoelen. In deze blog laat ik mijn vijf favorieten van dit moment aan je zien.

1. HAY J77

Deze stoel staat al een paar maanden te shinen aan mijn eetkamertafel en daar word ik dagelijks blij van. Deze HAY-topper is compact van formaat, licht van kleur en blendt gemakkelijk met andere eetkamerstoelen. Deze klassieker is in 1940 gemaakt door Folke Pålsson. Het belangrijkste idee voor de stoel was een functioneel en democratisch ontwerp. De J77 is gemaakt van beukenhout, heeft een zithoogte van 44,5 cm en kost 159 euro.

muuto design eetkamerstoelen

2. Muuto Fiber Stoel

Mr. Fiber staat bij mij naast de HAY77 en dat vind ik een mooie mix. Deze Muuto stoel is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. 75% van het materiaal bestaat uit gerecycled kunststof en 25% uit houtvezels. Deze vezels zie je als je goed kijkt ook in de zitting en geeft het strakke design een extra twist. Deze Muuto heeft een zithoogte van 44,5 cm en kost 249 euro.

normann copenhagen design loungestoel

3. Normann Copenhagen Era Loungestoel Low

Dit is geen klassieker, maar een gloedje nieuwe designstoel van Normann Copenhagen. Ik vind het een prachtig ontwerp en de stoel zit ook nog eens heerlijk. Daarnaast  is de kleur van deze fauteuil helemaal van nu. Is groen toch niet helemaal je kleur? Er zijn diverse varianten beschikbaar met een vanaf prijs van 1005 euro.

bloomingville loungechair rotan

4. Bloomingville Murray Rattan Loungestoel

Rotan blijft hip en happening en daar past deze Bloomingville designstoel perfect bij. Iedereen die denkt dat rotan niet lekker zit: toch best wel. Test maar een keer uit. Kopen doe je deze stoel voor 469 euro.

eames lounge chair modern interieur

5. Vitra Eames loungechair

Mocht ik op een dag wakker worden en denken dat ik teveel geld heb, dan koop ik deze stoel. Vind het echt een geweldig ding en daarnaast zit deze stoel zó lekker, dat is bijna abnormaal. De prijs is bijna net zo shockerend: 7750 euro.

Wat is jouw favoriete designstoel?

Bronnen: hay.dk | muuto.com | petitelilyinteriors | roseandgrey.co.uk | fonq.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply