THESTYLEBOX

Interieur ideeën Meubels

Zwarte kast


zwarte kast

Zwart in het interieur vind ik fantastisch mooi. De donkere kleur geeft zo veel diepte aan een ruimte en zowel een stoer als een chique effect aan elk huis. Zwart is echter wel een kleur waar je niet zomaar mee aan de slag kunt, het kan namelijk al snel te zwaar worden en het haalt snel ‘ruimte’ weg. Mocht ik ooit verhuizen naar een groter huis dan zou ik zwart in mijn interieur brengen door een enorme zwarte kast aan te schaffen. Ik laat jullie in deze blog zien hoe mooi een zwarte kast in huis kan zijn!

Zwarte wandkast

Op de eerste foto zie je gelijk mijn favoriete voorbeeld; een geweldige zwarte wandkast die een hele muur bekleedt. Wat vooral erg mooi is aan deze zwarte kast is de inrichting van de kast. Er is duidelijk gekozen voor een kleurenpalet bestaande uit: zwart, hout en groen. Dit is een prachtige kleurencombinatie en het zorgt voor balans in dit interieur.

Naast een wandkast kun je ook gaan voor een lagere variant waar je al je mooie pronkstukken in kwijt kunt. Voordeel van een lagere zwarte wandkast is dat je ook dingen op de kast kunt zetten, zoals een lijst met een leuke poster erin. Hieronder zie je een goed voorbeeld van een lage zwarte wandkast met prachtige accessoires. In deze kast staan accessoires in zwart-wit-groen-marmer. Een goede tip: zorg voor rustige kleuren in de zwarte kast. 

lage boekenkast zwartdesign kast
zwarte kast kantoor
zwarte wandkast

Wat vind jij van een zwarte kast in het interieur? 

Bronnen: greigedesign.com  | designlykke.com | misterdesign.nl | bessfriday.com | theultralinx.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

2 Comments

 • Reply
  muriel
  9 augustus 2016 at 12:11

  hallo ,prachtig hoor jullie blog de max , maar zou je kunnen de winkel geven waar deze zwarte design wantkast vandaan komt aub bedankt muriel , en doe zeker voort ik blijf altijd even verrast merci

 • Reply
  Ineke Rodrigo
  25 januari 2020 at 21:21

  Jaa ik wil ook graag weten waar de eerste zwarte wandkast- die met blokken hout- te koop is!
  Met vriendelijke groet,
  Ineke

 • Leave a Reply