THESTYLEBOX

Interieur ideeën Persoonlijk Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Woonaccessoires

Zondaggevoel: Slow Coffee in bed


leopold-vienna-slow-coffee

Het komt bij mij de laatste tijd niet enorm vaak voor dat ik de zondagen kan uitslapen en rustig aan kan doen, maar wanneer het moment daar is: genieten! Zo’n ochtend waar niets moet en niksen mag. Inclusief een goede bak koffie, dat dan weer wel. Wat past er dan beter op zo’n slome ochtend als Slow Coffee? 

Koffie maken

Slow Coffee op de zondagmorgen is dus een strak plan. Dan komt stap 2: koffie maken. Online zocht ik wat filmpjes hoe dat eigenlijk moest, want men laat het vaak overkomen als een enorm serieuze zaak. Ik ondervond direct dat dit ook daadwerkelijk waar is. Het komt er daarbij volgens mij vooral op neer dat je hierin moet experimenteren, vooral wat de juiste hoeveelheid koffie/heet water is. Door mijn ‘experimentje’ kom ik op de volgende beschrijving (voor 2 kopjes koffie):

– Doe 26 gram koffie in de filter van de Slow Coffee maker;
– Giet er 50 gram heet water in rondjes overheen en laat 1,5 minuut staan;
– Giet er nogmaals 50 gram heet water in rondjes overheen en laat even staan;
– Giet in het midden van de filter nog 250 gram heet water;
– Laat 5 minuten staan;
– Ga terug in bed liggen en drink de koffie op je slome gemakje op.

De koffie kocht ik bij Simon Levelt, maar wellicht zit er ook een ander koffiezaakje bij jou in de buurt die mooie koffie verkoopt. Laat de koffie grof malen. Het is trouwens beter om het water met een ‘waterketel’ in de slow coffee maker te gieten.

slow-coffee-bed leopold-vienna-koffie

Slow Coffee maker van Leopold Vienna

Er stond al een hele tijd een Slow Coffee maker op mijn wensenlijst. Vind dat zo’n mooie manier van koffie maken en drinken. De Slow Coffee maker uit deze blog is van Leopold Vienna: ‘Slow Coffee Maker Lento 880ml’Het fijne aan deze variant vind ik dat er geen filters in hoeven, dit scheelt veel gedoe (plus: ze zijn altijd op als je er eentje nodig hebt..).

Check de site van Leopold Vienna voor meer mooie koffieproducten of neem een kijkje op de facebookpagina. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Leopold Vienna.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply