THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Zo combineer je siergrassen binnen en buiten je woning met andere planten


Siergrassen kopen om je woning of je tuin mee op te fleuren is zeker geen slecht idee! Siergrassen kun je zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken. Siergras heeft een grasachtige structuur, maar ziet er toch heel anders uit dan het gras dat je voor je gazon gebruikt. Siergrassen zijn perfect om met andere planten te combineren. Wil jij weten hoe je deze planten perfect kunt combineren? Dan noemen we in dit artikel een aantal ideeën voor zowel binnen als buiten! Als je inspiratie op wilt doen, lees dan verder!

Zo combineer je siergrassen binnen en buiten je woning met andere planten

Combineer de siergrassen buiten met een taxus

Wil je jouw tuin echt een mooie groene uitstraling geven? Dan kun je ook een taxus kopen. Dit is een coniferensoort die erg mooi staat in de tuin. Met hier en daar nog wat siergrassen maak je de tuin dan helemaal af! Ga goed na wat voor siergrassen je met de taxus wilt combineren. Kies bijvoorbeeld voor een siergras die mooi bloeit in de zomer. Zo krijg je ook echt een ‘s zomers gevoel wanneer de planten in bloei zijn.

siergras in tuin

Wanneer je ook in de winter van je tuin wilt genieten, kan het een goed idee zijn om voor wintergroene siergrassen te kiezen. Wintergroene siergrassen zijn planten die ook ‘s winters hun kleur behouden. Zo voorkom je dat je tuin ‘s winters een dorre uitstraling krijgt. Dat is iets waar de meeste mensen niet op zitten te wachten. Logisch, want ook in de winter wil je dat je tuin er op zijn best uitziet!

taxus haag in tuin

Ook binnen doen de siergrassen het goed

Siergrassen zijn ook zeer geschikt voor binnenshuis. Daar kun je de siergrassen in een plantenbak plaatsen. Combineer de siergrassen binnenshuis echt met planten die mooi bloeien. Een bak met alleen siergrassen ziet er binnenshuis namelijk minder mooi uit. Combineer je de siergrassen echter met bloeiende planten, dan ziet een plantenbak met siergrassen er wel ontzettend mooi uit.

Waarom kiezen voor siergrassen?

Siergrassen hebben een grasachtige structuur, maar zijn allesbehalve saai. Juist vanwege het sierlijke uiterlijk, noemen we deze grassen ook siergrassen. De grassen komen in allerlei verschillende kleuren en veel soorten zijn ook in de bloei erg mooi. Toch kun je niet alle siergrassen over een kam scheren, want er zijn echt tal van verschillende soorten. Om die reden is het ook belangrijk om je in de verschillende soorten te verdiepen als je ze in je eigen woning wilt plaatsen.

siergras tuin plantenbak

Bekijk ook:
20x Tuin ideeën
Voortuin ideeën
Intieme moderne tuin met veel groen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply