THESTYLEBOX

Interieur ideeën

12x Wonen in wit


wonen-in-wit-01

Het is dan officieel geen kleur maar toch is wit de populairste kleur in het interieur op dit moment. Wit wordt het meest gebruikt als basiskleur voor wanden, plafonds, keukens, meubels, vloeren en stoffen. Er wordt dan ook wel eens gezegd dat je met wit altijd goed zit. Op wit raak je niet zo gauw uitgekeken, met wit kan alles gecombineerd worden en wit is tijdloos. Dit zijn allemaal feitjes maar toch kan wit ook soms wat saai overkomen. Wonen in wit is dus nog niet zo simpel als dat je zou denken.

Het mooie aan wonen in wit is dat je het kan combineren met iedere kleur of ieder materiaal naar keuze. Begin je dus met een basis van wit in een ruimte, dan kan je nog bijna alle kanten op. Ik vind het zelf het mooist wanneer wit gecombineerd wordt met natuurlijke materialen, neutrale kleuren en zachte stoffen. Maar wanneer je er wat meer pit in wilt hebben, dan  is zwart of een opvallende accent kleur ook zo toegepast.

12 voorbeelden van wonen in wit

Er zijn verschillende leuke manieren waarmee je een wit interieur meer sfeer en pit kunt geven. Door bijvoorbeeld een mooie houtsoort toe te voegen aan het interieur, komt een wit interieur meer tot leven. Een houten vloer, een houten meubelstuk of houten details brengt al meer sfeer in een witte ruimte.

Wonen in wit met houttinten

Wit bestaat in honderden verschillende tinten, ideaal want hierdoor kan je dus ook variëren met al die verschillende tinten waardoor je meer diepte in het interieur krijgt. Roomwit, helderwit, ijswit, ivoorwit, noem het maar op.

wonen-in-wit-02wonen-in-wit-05

Om meer contrast te creëren vind ik het altijd leuk om zwart toe te voegen aan een interieur. Een zwart wit interieur is immers heel populair op het moment maar heeft ook iets tijdloos waardoor het jaren mee kan.

wonen-in-wit-03wonen-in-wit-04wonen-in-wit-06wonen-in-wit-11wonen-in-wit-12

Een leuke opfrisser in een totaal wit interieur is groen. Het groen van planten en bloemen doet een interieur altijd goed! Een fris boeket bloemen, een mooie groene plant met grote bladeren of zelfs kleine cactussen en vetplanten bij elkaar.

wonen-in-wit-07
wonen-in-wit-08
wonen-in-wit-10

Wonen in wit kan dus heel divers zijn door gebruik te maken van allerlei kleuren en materialen om het interieur meer sfeer en karakter te geven. Welke materialen of kleuren zou jij toevoegen aan een geheel wit interieur?

Bronnen: maegabriel.com | liliinwonderland.fr | thehomescene.nz | dailydreamerdecor.com | dailydreamerdecor.com | thelovelydrawer.com | bobedre.dk | planetedeco.fr | mejuki.com | myscandinavianhome.com | avecsofie.indiedays.com | bloodandchampagne.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply