THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Wat is het beste materiaal voor een tuinhuisje?


Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten tuinhuisjes te verkrijgen. Heb je nou altijd al een tuinhuisje willen hebben? Dan komt dat goed uit! We hebben namelijk de beste materialen voor een tuinhuisje voor je op een rijtje gezet!

tuinhuisje materiaal

Een tuinhuisje kan goed van pas komen als je meer leefruimte wilt creëren of het kan functioneren als een plek om te beschermen tegen de zon op warme dagen. Daarnaast kun je een tuinhuisje ook gebruiken als opslagruimte, als speelruimte voor de kids of als hobbykamer. Het is erg fijn om een extra plek te hebben waar je je terug kunt trekken. Naast de functionaliteit en de grootte van het tuinhuisje is het ook van belang om goed na te denken over het materiaal. We hebben de voor- en nadelen van verschillende materialen voor je op een rijtje gezet!

Houten tuinhuisjes

Houten tuinhuisjes zijn een populaire keuze voor veel mensen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en houtsoorten, van redwood tot cederhout. Hout is een duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het is belangrijk om de hoogste kwaliteit hout te kiezen voor uw tuinhuisje om ervoor te zorgen dat het jaren meegaat. Houten tuinhuisjes zijn een goede keuze als je wilt gaan voor een natuurlijke look. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en kunnen worden gereinigd met een gewone houtreiniger. Sommige houten tuinhuisjes kun je op maat bestellen, terwijl andere ter plaatse worden gebouwd door een aannemer. Ben je op zoek naar een leuk houten tuinhuisje? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van Tuinbeursnederland.nl.

tuinhuis materiaal hout

Bron: Tuinbeursnederland.nl

Metalen tuinhuisjes

Metalen tuinhuisjes zijn een andere veel voorkomende keuze. Ze zijn ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan. Veel metalen tuinhuisjes zijn gepoedercoat om ze te beschermen tegen corrosie. Er zijn veel verschillende soorten metalen tuinhuisjes, waaronder die van staal, aluminium, ijzer en titanium. Ze zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart, zilver en grijs. Hoewel metalen tuinhuisjes zeer duurzaam zijn, vergen ze meer onderhoud dan hout of vinyl. Je moet ze waarschijnlijk regelmatig opnieuw schilderen, vooral als je kiest voor een opvallende kleur zoals rood of zwart. Daarnaast kan een metalen huisje de uitstraling van een tuin aantasten.

tuinhuis materiaal metaal

Bron: Shedstore.co.uk

Stenen tuinhuisjes

Stenen tuinhuisjes zijn een mooie keuze voor uw tuin. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten steen, waaronder kalksteen, graniet, zandsteen en marmer. Je kunt ook kiezen voor een stenen tuinhuisje dat is gemaakt met een combinatie van verschillende soorten steen. Net als metalen tuinhuisjes, stenen tuinhuisjes vereisen regelmatig onderhoud.

stenen tuinhuis materiaal

Bron: Thebricksummerhousecompany.co.uk

Bekijk ook:
20x Tuin ideeën
10x Tuinhuis ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply