THESTYLEBOX

Interieur ideeën Modern interieur Scandinavisch interieur

Warmte in huis: de openhaard


openhaard

Het begint echt wat koud te worden buiten en nog even wachten en het is openhaarden tijd! Met een kopje warme chocolademelk en geitenwollen sokken met de familie voor een dansend vuur: genieten! Gelukkig komen haarden en kachels steeds meer van hun suffe imago af en wordt het juist een trend om er één brandend in huis te hebben. Er zijn ook heel wat openhaarden op de markt, dus voor elke smaak en elk interieur is er iets te vinden!

Openhaard, gashaard of houtkachel

Ik heb een tijdje bij een haarden en kachelzaak op de communicatieafdeling gewerkt en daardoor is mijn lichtelijke liefde voor de openhaard ontstaan. ‘Openhaard’ is overigens een gestandaardiseerde naam, maar openbaarden zijn er niet zo heel veel meer. Er zit steeds vaker een deur voor en daardoor is een haard niet meer ‘open’. Een (lift) deur zorgt namelijk voor dat de haard meer warmte geeft. Je kunt ook kiezen voor een gashaard of houtkachel, gas is super praktisch, maar hout geeft toch wel dat échte ouderwetse gevoel.

openhaard openhaard openhaard openhaard openhaard openhaard openhaard openhaard

Openhaard inspiratie

Op de beelden zie je haarden die zijn ingebouwd in de muur, dit geeft een modern en strak resultaat. Bij een goede haardenzaak kun je daarbij kiezen uit allerlei omlijstingen en plateaus van verschillende steensoorten. In Scandinavische woningen zie je vaak de zwarte stalen vrijstaande kachel, wat heel mooi is in de witte ruimtes. Waar je ook voor kiest: laat een haard of kachel door een expert inbouwen, dit zorgt voor jarenlang kwalitatief genieten!

openhaard

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

 • Reply
  Hulya
  26 mei 2016 at 12:35

  Hi Carolien,

  prachtige voorbeelden. Ik ben helemaal verliefd op het ontwerp op foto drie, kijken of dat lukt voor ons nieuw huis. En de grijze bank op foto 4 is zo gaaf! Enige idee welke website die van is? Als ik nu klik kom ik op een Amerikaanse site maar kan het daar niet vinden, terwijl het voor mijn gevoel vrij Europees uitziet.
  groetjes

 • Leave a Reply