THESTYLEBOX

Industrieel interieur Keuken inspiratie Modern interieur

Overgang naar tegelvloer


beton tegel vloer

Wanneer ik een heel huis zou mogen inrichten dan zou ik altijd op zoek gaan naar unieke elementen. Ik houd van simpel, omdat ik geloof dat een eenvoudige basis krachtig is. Maar altijd met een knipoog naar het verleden of iets authentiek en dus unieks. Toen ik bovenstaand beeld zag vond ik dat direct bij deze gedachte passen. Een betonnen vloer die overloopt naar een tegelvloer. Geweldig!

Tegels

Er zijn heel wat verschillende tegels verkrijgbaar, het is daarom belangrijk om na te gaan welke stijl je wilt creëren in jouw keuken. Op het eerste beeld zie je tegels die passen bij een wat brocante stijl, wil je een moderne of industriele stijl neerzetten? Ga dan bijvoorbeeld voor de bijenkorftegels die je ziet op twee onderstaande beelden. Fantastisch hoe de houten vloer overloopt in de tegels. Dit vind ik echt zoiets unieks!

Je kunt ervoor kiezen om de tegelvloer in een rechte lijn te leggen, zodat er een wat abruptere overgang van vloeren is. Dit zie je op die foto hierboven. Op het beeld hieronder zie je dat de tegels en de houten planken door elkaar zijn geplaatst, dat is wat speelser.

industriele eettafelkeuken houten tegel vloerovergang keuken vloer
patroon tegels keuken
strook tegels keuken vloer
tegel vloer keuken

Scheiding keuken en woonkamer

Het leuke aan de vloer die overloopt in een tegelvloer is dat er een apart stukje vloer ontstaat en dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de woonkamer en keuken van elkaar gescheiden worden. Dit is vooral ideaal in kleine ruimtes. Hetzelfde effect creëer je met een vloerkleed in de keuken, dit is wellicht iets minder praktisch..

Wat vind jij van de tegels in de keuken?

Bronnen: vtwonen.nl | kleurinspiratie.nl | notapaperhouse.com | housetohome.co.uk | cotemaison.fr | digsdigs.com | mydomaine.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply