THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën Modern interieur Vintage interieur

Vintage inrichting


vintage kastje

Een vintage interieur is al een aantal jaren een trend. Vintage wordt in woordenboeken omschreven als: “een chique woord voor tweedehands”. Een vintage interieur bestaat dus uit tweedehandse, oude spullen. Maar dat is het niet alleen. Het is juist de kunst om die oude, verweerde vintage spullen te combineren met nieuwe, moderne meubelen en accessoires.

Vintage interieur

De combinatie van oud en nieuw is wat een vintage interieur kenmerkt. Een verroeste kast, een oude bank of gebruikte koffers kun je hier tegenkomen. Vaak hebben deze spullen een verhaal en dat maakt je huis persoonlijk. Omdat het too much is om je hele huis vol te zetten met vintage spullen, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de inrichting. Op onderstaande foto’s zie je verschillende vintage interieurs met een rustige basis. De vloer en de muren in deze interieurs zijn wit. Hierdoor komen de bruine, vintage kastjes mooi uit.

schoenen kastjewit kastjehouten dressoirbruin dressoirvintage daybed

Vintage te koop

Een interieur met veel vintage spullen is leuk, maar waar vind je nu al die prachtige oude vondsten? Vintage kun je kopen op een brocante markt, maar in Nederland zijn ook ontzettend veel leuke vintage winkels. Eén van mijn favorieten is Neef Louis. Neef Louis is gevestigd aan de Papaverweg in Amsterdam en verkoopt prachtige vintage en industriële meubels. In Gouda is sinds kort ook een vintage winkel geopend. Deze winkel kun je vinden in de Korte Tiendeweg. Vintage winkel Hooykaas is een aanrader voor als je in Groningen bent. Hooykaas kun je vinden in de Paulus Potterstraat. Liever webwinkelen? Neem eens een kijkje bij de vintage webwinkel Bloomberry of bij Into Vintage.

vintage inrichtingvintage koffersvintage stoelen

Bronnen: roomed.nl | vtwonen.nl | tidbitsandtwine.com | urbanoutfitters.com | etsy.com | turbulences-deco.fr

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply