THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Underlayment inspiratie


underlayment-inspiratie-3

Wat is underlayment en wat kan je er allemaal mee? Ik ging op onderzoek uit en zocht voor jullie een aantal leuke voorbeelden van underlayment in het interieur. Het materiaal bestaat uit een oneven aantal kruislings verlijmde fineerplaten. Dankzij deze techniek werken de platen niet/nauwelijks onder invloed van droogte of vocht. Een underlayment plaat zal dus ook bijna nooit krom trekken of gaan scheuren. Het wordt veel in de bouw gebruikt om vloeren te maken of muren te bouwen.

Underlayment in het interieur

Underlayment werd vroeger vooral gebruikt als bouwmateriaal, maar tegenwoordig zie je het dus ook veel terug in de interieur inrichting omdat het zo leuk is. Dus niet vanwege de sterkte of dikte van het materiaal. Het geeft je interieur een bepaalde stoere, nonchalante en industriële uitstraling, die in principe mooi past in alle interieurstijlen, van modern tot landelijk en industrieel.

Underlayment is goedkoop en handzaam dus je kan er gemakkelijk zelf iets van maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een meubelstuk zoals een underlayment kast, tafel of wandplank. Maar ook voor grotere oppervlakken zoals underlayment muren of zelfs vloeren kunnen heel stoer zijn. Maak er een leuk DIY projectje van!

underlayment-inspiratie-1

underlayment-inspiratie-2

Underlayment inspiratie: Verschillende toepassingen

Het materiaal is dus ideaal om zelf iets van te klussen. Een stoere schuifdeur, een achterwand, een lambrisering, een nachtkastje, een kastenwand, noem het maar op. Een leuke bedstede voor de kinderen bijvoorbeeld of bekleding van de trap.

underlayment-inspiratie-4

underlayment-inspiratie-5

De uitstraling van Underlayment

Underlayment heeft de uitstraling van onbehandeld hout dankzij de lichte en matte look. Het geeft het interieur een natuurlijke uitstraling en past bij heel veel verschillende kleuren en andere materialen. Hout geeft een interieur ook altijd meer sfeer en warmte, dus ontbreekt dit in jouw interieur? Kijk dan eens naar underlayment in het interieur.

Hieronder vind je nog meer mooie inspiratie voorbeelden van underlayment in het interieur!

Underlayment interieur inspiratie

Underlayment interieur inspiratie

Underlayment interieur inspiratie

Underlayment interieur inspiratie

Underlayment interieur inspiratie

Underlayment interieur inspiratie

Bronnen: themerrythought.com | vintagerevivals.com | homestolove.com.au | homepolish.com | dezeen.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply