THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Twee eenvoudige tips om je energiekosten te verlagen


Niets is zo fijn om in een huis te wonen die volledig naar jouw smaak is ingericht. Maar je smaak verandert waarschijnlijk in de loop der tijd en daarom is het heerlijk om af en toe je huis te restylen. Door bijvoorbeeld een wand in een mooie kleur te schilderen, een bijpassende lamp aan te schaffen en wie weet door zelfs een nieuwe bank aan te schaffen. Simpele aanpassingen die je direct het gevoel geven in een compleet nieuw huis te wonen. Helaas hangt hier ook vaak een prijskaartje aan. Dus dan is iedere besparing welkom. Dat kan bijvoorbeeld eenvoudig door de energiekosten te verlagen. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan onze tips!

TIP 1: Kies voor mooie interieurspullen die tegelijkertijd isoleren

Wil je verandering in je woonkamer, maar weet je nog niet precies wat? Denk eens aan een vloerkleed. Deze werkt namelijk isolerend. Daardoor behoud je de warmte in de huiskamer. Bovendien voelt het lekker zacht en warm aan je voeten. Ook gordijnen helpen bij het binnen houden van de warmte. Doe ze in de avond dicht, vooral in de winter, en je zult merken dat je huis comfortabel warm blijft. Uiteindelijk zie je dit terug in een lagere energierekening. Meer tips om met je woning energie te besparen lees je hier.

TIP 2: Sluit regelmatig een nieuw energiecontract af

Loopt je huidige energiecontract af, zorg dan dat je op tijd overstapt van energieleverancier. Daarmee voorkom je dat je een ‘slapende klant’ wordt. Als je energiecontract namelijk is afgelopen en je doet hier voor de rest niks mee gaan de energietarieven – zoals afgesproken in het energiecontract – automatisch over op variabele tarieven. Die liggen vaak hoger. Veel consumenten vergelijken energie op een online vergelijker om die reden. Het werkt heel eenvoudig: vul je adres in en wat je verbruikt aan energie. Eventueel kun je nog bepaalde voorkeuren aanvinken, bijvoorbeeld dat je alleen groene energiecontracten wilt vergelijken. Vervolgens krijg je een overzicht van de meest voordelige energiecontracten voor jouw energieverbruik en hoef jij alleen nog maar een keuze te maken. De nieuwe energieleverancier zegt het contract op bij je huidige energieleverancier. Overstappen is zo geregeld dus. Let wel even op de einddatum van je lopende energiecontract. Stap je te vroeg over, dan riskeer je een overstapboete en bespaar je uiteindelijk niks.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply