THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Ton sur ton


slaapkamer ton sur ton

Heb je ooit weleens van ton sur ton gehoord? Het is een bepaalde manier van kleurgebruik in een interieur. Je creërt een ton sur ton effect door verschillende tinten van een kleur te mixen. De tinten liggen dicht bij elkaar, maar sluiten perfect bij elkaar aan. In deze blog zie je verschillende interieurs waar je het ton sur ton in kunt herkennen. Ben je benieuwd? Lees snel verder.

Ton sur ton in het interieur

Interieurs waarin gebruik is gemaakt van ton sur ton, herken je vaak aan bepaalde kleuren. Vaak zijn het zachtroze, blauwe en grijze kleuren. Eén bepaalde kleur wordt als uitgangspunt gekozen en vervolgens wordt gebruik gemaakt van verschillende tinten van deze kleur. In bovenstaande afbeelding is als uitgangspunt grijs gekozen. De muren hebben een lichtgrijze kleur en het bed, krukje, poef, vloerkleed, dekbed en kussens hebben allemaal een andere tint grijs. Ondanks de verschillende tinten straalt deze slaapkamer veel rust uit. Door te kiezen voor verschillende tinten zorg je ervoor dat een ruimte niet saai is.

ton sur tonton sur ton slaapkamer ton sur ton grijs

Gemixte roze tinten

Als je het stukje ‘Over mij’  hebt gelezen, weet je dat ik dol ben op pastel! Het kleurgebruik op onderstaande foto vind ik dan ook prachtig. In deze woonkamer is gebruik gemaakt van verschillende (poeder)roze en grijze tinten. De kleuren liggen allemaal dicht bij elkaar, waardoor je het ton sur ton effect herkent. De verschillende tinten sluiten goed bij elkaar aan en geven de woonkamer veel sfeer.

roze tinten

Kende jij het ton sur ton effect al?

vtwonen.nl | agentbauer.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply