THESTYLEBOX

Binnenkijker Industrieel interieur Interieur ideeën

Tips voor het inrichten van een loft


loft extra verdieping

Het lijkt mij fantastisch om te wonen in een loft. Zo’n mooi industrieel pand waar stoer wonen centraal staat. Toch lijkt het mij het inrichten van een loft een grote uitdaging. Door het enorm hoge plafond kan de ruimte snel ongezellig en koel worden. Daarom heb ik een voorbeeld gezocht van een loft die een goed beeld geeft hoe je een loft goed inricht. Daarbij geef ik tips hoe jij dit zelf goed kunt toepassen (mocht je in een loft (gaan) wonen).

Maak een open tweede verdieping

Het ruime plafond kun je als nadeel zien, maar het biedt ook mogelijkheden. Zo kun je in een loft twee verdiepingen implementeren. In deze loft zie je dat dit ook is gedaan: op de onderste verdieping is de woonkamer en de keuken en op de tweede verdieping is er een kantoortje te zien. Tof aan een loft is dat de tweede verdieping open is, achter een mooi stalen ‘muurtje’. Deze openheid zorgt voor een enorm gevoel van ruimte, en dit is wenselijk aangezien een loft niet altijd veel m2 bevat. Plaats in een loft dus altijd zo min mogelijk muren!

loft keukenloft traploft inrichten

Let op materiaalsoorten

Ook moet je rekening houden met de materialen die je gebruikt bij het inrichten van een loft. Zo zul je in een loft vaak bakstenen muren aantreffen, betonnen vloeren en stalen ramen en deuren. Daarom is het verstandig om binnen deze materialen te blijven. Dit is goed gedaan in deze loft. Het staal van de trap en reling komt mooi terug in de eetkamer stoelen en de stoelen op de tweede verdieping. Daarbij is er veel hout toegevoegd dat goed wordt doorgevoerd in de hele loft. Ook leuk dat de keuken gemaakt is van baksteen, dat past echt perfect in een loft!

loft praktisch inrichtenloft woonkamer
loft slaapkamer

Breng warmte aan

Warmte breng je aan door de accessoires die je toevoegt aan een loft. In deze loft zie je veel vloerkleden en warme kleuren van materialen. Daarbij kun je alles zeggen over dit dekbed, maar het geeft wel veel warmte af (zowel letterlijk als figuurlijk).

Hoe zou jij een loft inrichten?

Bron: homedit.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply