THESTYLEBOX

Interieur ideeën Lifestyle

Tips voor Feng Shui in huis


feng-shui-in-huis-keuken

De Chinese wijze van inrichten is een eeuwenoude manier om een interieur in te richten. Het lijkt alsof Feng Shui een beetje ouderwets is geworden en op de achtergrond is verdwenen, maar niets is minder waar. Feng Shui in huis wordt nog steeds veel toegepast in interieurs en is dus ook gewoon hip en trendy! Maar voordat je begint in te richten is het handig om een aantal dingen over die Chinese wijze te weten.

Ten eerste zijn er een aantal basis principes, namelijk:

  • Energie zit overal in. Alles leeft dus waardoor iedereen en alles in onze omgeving ook van belang is.
  • In de Feng Shui gelooft men dat alles met elkaar verbonden is. Wij met de wereld om ons heen zoals ook de inrichting van het huis.
  • Tenslotte is ook niets blijvends in onze wereld en verandert alles constant. De Feng Shui leer gaat mee in deze veranderingen.

Tips voor Feng Shui in huis

De moderne huishoudens zijn niet meer zo rustgevend want overal hebben we wel opladers rondslingeren, stapels DVD’s liggen, afstandsbedieningen en noem het maar op. Om dus een rustgevende en kalme sfeer te creëren in het interieur heb je heel wat energie en motivatie nodig!

Volgens de Feng Shui reflecteert de staat van het huis en interieur jouw innerlijk en vormt het je leven. Het is dus heel belangrijk dat het interieur op de juiste manier is ingericht om zo een rustgevend innerlijk te creëren.

feng-shui-in-huis-hal

Tip 1: ‘Bagua’

Waarschijnlijk heb je nog nooit van deze term gehoord. Met de Bagua methode maak je in principe een analyse van je eigen huis. Elke kamer en elke verdieping is verdeeld in negen segmenten die staan voor geld, relaties, creativiteit, gezondheid, erkenning, vrienden, kennis, familie en carrière. Om het huis zo evenwichtig mogelijk in te richten wordt geadviseerd dat al deze gebieden aanwezig zijn.

feng-shui-in-huis-plattegrond

Tip 2: De ideale positie

Voordat je meubels gaat plaatsen is het verstandig om te weten wat de ideale positie is voor een meubelstuk. Zo kan je bijvoorbeeld een bureau voor het raam zetten waardoor jouw creatieve energie naar buiten kan vloeien maar hierdoor ook verloren gaat. Geen ideale plek dus! Zitbanken en stoelen in een woonkamer bijvoorbeeld horen naar elkaar toe gericht te staan.

feng-shui-in-huis-slaapkamer

Tip 3: Privé ruimtes

Een echte privé ruimte volgens de Feng Shui leer is de slaapkamer. Het bed staat in de ideale positie wanneer het de deur kan zien. Sommige mensen vinden het fijn om een spiegel op te hangen in de slaapkamer, hang deze dan niet op een plek waar het bed in de spiegel weerkaatst wordt. Om een positieve energie te bereiken in de slaapkamer wordt er vaak gekozen voor zachte kleuren.

feng-shui-in-huis-woonkamer

Tip 4: Waterenergie

De energie van water is ook belangrijk voor Feng Shui. Dit houdt de natuurelementen in balans. Om de natuur nog meer in balans te brengen in huis wordt er gekozen voor veel hout en planten in een natte ruimte zoals de badkamer.

Bronnen: estiloydeco.com | wegrochy.com | domino.com | tudoorna.com | domino.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply