THESTYLEBOX

Modern interieur Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Tips voor een bohémien stijl


bohémien woonkamer perzisch vloerkleed

De bohémien stijl wint steeds meer terrein in de Nederlandse huiskamers. Het is een stijl die je wel echt mooi moet vinden, want de bohémien stijl is een heel uitgesproken stijl. Natuurlijk kun je all the way gaan, maar subtiele bohémien accessoires kunnen ook. Ik geef je graag tips!

Rustige basis

Als je naar alle foto’s kijkt in deze blog dan zie je dat er veelal is gekozen voor een rustige basis; witte muren met een lichte vloer of een houten vloer. Doordat de meubelen en accessoires erg veel kleur bevatten binnen de bohémien stijl is dit ook een goede basis.
bohémien woonkamer
bohémien woonkamer zwart-wit
bohémien woonkamer vintage

Bohémien kleuren

Bohémien staat eigenlijk synoniem aan kleur, want kleurgebruik hoort binnen deze stijl. Het zijn veel doorleefde kleuren, zoals okergeel, oranje, aardekleur en groen. Deze kleuren worden in allerlei mogelijke combinaties gebruikt. Prints zijn daarbij leidend, de bohémien stijl zonder kleur en prints is eigenlijk ondenkbaar.
bohémien woonkamer oud kastje

Onbehandelde meubelen

De volgende stap om de bohémien stijl bij jou thuis te creëren zijn de meubelen. In de bohémien stijl worden vooral onbehandelde houten meubelen gebruikt, zoals op de foto hierboven. Wat een fantastisch kastje (wel goed onthouden in welke lade je wat stopt). Wanneer je een subtielere bohémien stijl bij jou in de huiskamer wilt creëren dan kun je ook gaan voor een modern meubel, zoals op de foto hieronder. Ook rotan past perfect binnen de bohémien stijl.
bohémien woonkamer poef
bohémien woonkamer vloerkleed
bohémien woonkamer prints
bohémien woonkamer kleur
bohémien woonkamer hout

Accessoires

De accessoires zijn eigenlijk het meest belangrijk binnen de bohémien stijl. Kussens, Perzische vloerkleden of Kelims, oosterse lampen en allerlei andere tierlantijnen met vele prints, kleuren en soorten materialen maken dat wat de bohémien stijl is. Oud en nieuw wordt altijd gecombineerd, ook souvenirs van allerlei reizen worden uitgestald in de bohémien woonkamer.
bohémien woonkamer rotan

Bronnen: sfgirlbybay.com | sfgirlbybay.com | delikatissen.com | vintageandchicblog.com | theglitterguide.tumblr.com | bintihomeblog.blogspot.nl | ahouseinthehills.com | vtwonen.nl | sfgirlbybay.com | flickr.com/photos/ethanollie | engelta.hubpages.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply