THESTYLEBOX

Binnenkijker Do-it-yourself Droomhuis Interieur ideeën Persoonlijk

De start van de verbouwing, maar waar begin je?


Zo, nu de sleutel in the pocket is, kan de verbouwing van start gaan. Het echte werk gaat beginnen!

We wisten dat dit een groot project zou worden, en bij de hypotheek hadden we helaas maar een heel klein bouwdepot kunnen krijgen. Hierdoor werden we genoodzaakt alles zelf te doen. Ja, echt werkelijk alles!

Een bouwdepot kun je aanvragen bovenop de hypotheek van je huis. Dit is een extra lening speciaal voor een verbouwing. Deze wordt deels bepaald door de waardestijging van het huis.

De klusman die met ons mee was geweest tijdens de bezichtigen, had al geconcludeerd dat alles eruit moest. Niks was meer bruikbaar. De waterleidingen waren nog van koper. Deze waren op meerdere plaatsen kapot en alles was al jaren niet meer in gebruik geweest. Ook de elektra was een houtje-touwtje kunstwerk, waar we niks meer mee konden. Sanitaire voorzieningen? Natuurlijk ontbraken die ook en een CV om alles warm te stoken bleek ook een luxe die voorlopig uitbleef.

Waar begonnen we aan..?

De verbouwing

Maar in januari 2015, met 4 lagen dikke truien over elkaar aan, zijn we dan eindelijk met de verbouwing van start gegaan.

kluskoppel

Na al het basismateriaal in huis te hebben gehaald om te kunnen slopen, zijn we als een stel bulldozers door het huis gegaan. Alles werd in grote containers voor in de tuin gegooid, en in een mum van tijd was het huis aan de binnenkant niet meer te herkennen. Muren waren verdwenen, vloeren lagen open, en elke ruimte was helemaal kaal gestript.

Hoe heerlijk is het om met zo’n schone lei te beginnen. Eigenlijk is alles vanaf hier mogelijk en kan je er helemaal je eigen draai aan geven.

verbouwing

Maar nu alles zo kaal was, brak wel het tijdstip aan om eens goed te gaan nadenken over de indeling van de ruimtes. Gaan we muren verplaatsen of openbreken, om zo de kamers effectiever te kunnen indelen? Waar moeten de lampen en lichtschakelaars komen? Het was voor ons van belang dat we onszelf in al deze zaken goed gingen inlezen, want een binnenhuisarchitect was ons gewoon te kostbaar.

Maar toen alle indelingen van de kamers eindelijk duidelijk waren, kon het echte opbouwwerk beginnen.

Welke ruimtes we gaan veranderen en hoe we zijn gekomen tot de nieuwe indeling, kan je allemaal lezen in de volgende blog.

Liefs, Marit
@dutchhomedeco

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

  • Reply
    Huis verbouwen? 10x Tips! - THESTYLEBOX
    7 juni 2021 at 07:01

    […] ook: De start van de verbouwing, maar waar begin je? Hoe ik tot de koop van een klushuis ben […]

  • Leave a Reply