THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën Kantoor inspiratie Landelijk interieur Modern interieur Scandinavisch interieur Woonaccessoires Woonkamer inspiratie

Stapelen maar! Boeken in het interieur


stapel boeken interieur

Ooit was ik een boekennerd. Ooit wil ik weer een boekennerd worden. Elke week ging ik naar de bieb en haalde weer 6 nieuwe boeken. Tegenwoordig ben ik blij als ik 6 boeken per jaar lees (studieboeken uitgesloten). Het lezen van boeken verreikt je leven echt vind ik en het is daarnaast ook heerlijk ontspannend. Ok. Dit is geen blog met pleidooi over het lezen van boeken, maar het opbergen van boeken in het interieur. Want je mag best wel laten zien dat je van boeken houdt. Dit keer niet in een boekenkast, zoals ik al eens eerder schreef, maar: Stapelen maar! Boeken in het interieur.

Stapel boeken

Ok. Ik geef direct toe: niet alle boeken zijn geschikt. Want om boeken te integreren in het interieur is het wel belangrijk dat dit binnen een kleurenpalet past. Nu hebben mijn favoriete boeken groene, gele en rode kaften en dat is oerlelijk. Die moet ik maar in een boekenkast opbergen op kleur of zoiets. Wanneer je een stapel boeken wilt plaatsen in het interieur, dan is het verstandig om in zwart/wit/pastel-tinten te blijven. Of je moet natuurlijk een heel fleurig interieur hebben, dan is het anders. Het is overigens ook heel leuk om vintage boeken te laten zien in het interieur. Ze zijn te mooi om in een kast te stoppen.

Een stapel boeken kun je gebruiken als nachtkastje (zie eerdere blog) of gewoon op een random plek met een plant erop, zoals je ziet op bovenstaande foto. Wat een fijn plaatje trouwens.

boeken accessoires

boeken decoratie

Je boeken kunnen ook dienen als wandbekleding, zoals je ziet op bovenstaande en onderstaande foto’s. Op bovenstaande foto zie je dat er plankjes zijn gebruikt die in dezelfde kleur zijn geschilderd als de wand. De boeken zijn ook in alleen zwart-witte uitvoering geplaatst: prachtig. Hieronder zijn het speciale wandrekken die de boeken plaatsen bieden in het interieur. Je kunt ze kopen, maar ook zelf maken. Check hiervoor de blog van onze mannelijke collega’s van Dudes & Dont’s.

boeken opbergen

boeken scandinavische-inrichting

decoratieve boeken

zwart-wit boeken

Heb jij jouw boeken ook in jouw interieur zichtbaar gemaakt? Hoe? Ik ben benieuwd! 

Bronnen: trendenser.se | trendland.com | stylizimoblog.com | thedesignchaser.com | amerrymishapblog.com | trendenser.se | houseofphilia.elsasentourage.se

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    5x Kerstcadeau ideeën 2019 - THESTYLEBOX
    15 december 2019 at 07:03

    […] ook: Stapelen maar! Boeken in het interieur Boeken stylen in de woonkamer Boeken sorteren in het […]

  • Leave a Reply