THESTYLEBOX

Scandinavisch interieur Woonkamer inspiratie

Shoppen voor een nieuwe woonkamer


De zithoek is een belangrijk onderdeel van de woonkamer. Het is de plek waar je samen ontspant, geniet van een gezellig avondje, een leuk boek leest, of lui onderuit een film kijkt. Kortom, het is het hart van het huis, waar je als gezin samenkomt. Interieur shoppen vind niet iedereen leuk, maar in de woonkamer vind je vaak de leukste meubels, waar je voor kunt shoppen. Een comfortabele bank, een mooie fauteuil en de tv meubel zijn daar mooie voorbeelden van. En de salontafel mag natuurlijk ook niet ontbreken!

De basis
Wanneer jouw woonkamer een make-over nodig heeft, dan begin je vaak met de basis. Wat voor vloer en wat voor soort wandbekleding je wilt, is heel erg afhankelijk van wat voor sfeer en uitstraling je wilt creëren. Vind je strak en modern mooi? Dan kan je kiezen voor een gietvloer of grote tegels. Wil je een warme en sfeervolle woonkamer? Dan is een houten vloer een logischer keus. En daartussen heb je nog veel meer keuzes zoals tapijt, laminaat, marmoleum, vinyl, etc. Lees hier meer over verschillende vloeren. Als het gaat om wandbekleding, dan is strak en egaal erg populair. Dan kan je natuurlijk ook nog kiezen uit verschillende kleuren. Wil je het iets spannender maken? Dan kan je denken aan behang, houten wandbekleding, bakstenen, noem maar op.

Meubels en accessoires
Nadat de basis is bepaald, kan je aan de slag gaan met het echte inrichten van de woonkamer met leuke meubels en accessoires. Materiaal en kleur spelen hierbij een hele belangrijke rol. Er zijn bepaalde kleuren en materialen die erg populair zijn in bepaalde interieurstijlen. Pastelkleuren tref je bijvoorbeeld vaak aan in Scandinavische interieurs, maar staal, bruin leer, en hout passen zowel in een modern, industrieel als een vintage interieur. Zo is de vintage leren vlinderstoel in elk interieur een goed idee. En deze salontafels zijn ook mooie voorbeelden die heel mooi in verschillende stijlen passen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply