THESTYLEBOX

Geen categorie

Saaie inkomhal? Dit is de oplossing!


De inkomhal is nu niet meteen de meest sexy ruimte van een woning. Maar met onderstaande tips zal dat helemaal veranderen. Want ook de inkom verdient een hippe inrichting.

Tip 1: Breng sfeer met up- en downlighters

Verlichting is enorm belangrijk om de juiste sfeer te scheppen. Dat is ook in een inkomhal het geval.

Voor een luxueuze toets raden we up- en downlighters aan. Deze wandlampen verspreiden zowel op- als neerwaarts licht. Ze toveren een warme gloed op de muren, wat direct voor een gezellige sfeer zorgt.

Nog een tip: kies voor LED. Die wandlampen zijn heel energiezuinig. Je mag ze dus gerust meerdere uren laten branden.

Tip 2: Glazen deur als gateway

Bezoekers gebruiken de hal als doorgang naar een andere ruimte, meestal een woonkamer of eetkamer. Zet die doorgang extra in de verf met een gietijzeren deur.

Dankzij het glas blijft er een open gevoel. Met een volle deur lijkt de ruimte nog kleiner. Een stalen deur met glas is dus ideaal bij kleine inkomhallen.

Tip 3: Opbergruimte

De hal is zowel een aankomst- als vertrekpunt. Je doet er schoenen, een jas en misschien nog een sjaal aan voordat je het huis uitgaat. Bij thuiskomst moet alles netjes worden opgeborgen. Voorzie daarom voldoende opbergruimte.

Een vrijstaande kast is vaak voldoende. Een kleine commode en een kapstok tegen de muur zijn ook een mogelijkheid. Maar soms heb je wat meer creativiteit nodig, zoals een op maat gemaakte kast onder de trap. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Tip 4: Een warme welkom

You only have one chance to make a first impression. Een sfeervolle inkomhal moet bezoekers een welkom gevoel geven. Het moet ze uitnodigen om binnen te stappen en de woning te verkennen.

Daarom verdient de hal enkele toffe decoratiestukken. Denk bijvoorbeeld aan een ‘home sweet home’ fotokader of een bos bloemen op de commode. Een cluster van familiefoto’s tegen de muur is ook erg leuk.

Tip 5: voor kleine inkomhallen

Waarschijnlijk is jouw inkomhal slechts enkele vierkante meters groot. Zo’n kleine ruimte voelt al snel claustrofobisch aan. Tenzij je voor lichte kleuren kiest. In een kleine hal geef je de muren en het plafond dus best een witte kleur. Wil je toch wat meer pit? Kies dan voor een zachte pasteltint op één wand.

Hang ook een spiegel op. Die reflecteert het licht, waardoor de inkomhal groter aanvoelt dan ze werkelijk is. Bovendien is een spiegel handig om nog snel je outfit te controleren voordat je vertrekt.

Bron foto’s: Abitaz.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply