THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonkamer inspiratie

Tapijten om bij weg te dromen


Perzisch tapijt

Wanneer ik op vakantie ben, vind ik het altijd heel leuk om naar een typisch marktje te gaan. Zo’n markt waar je, naast allerlei soorten bijzondere vruchten, mooi uitgestalde vis en warme broodjes, vaak ook een kraam tegen komt met allerlei mooie doeken, stoffen en tapijten. Over die laatste gaat het vandaag!

Unieke kleuren

Want wat houd ik van Perzische tapijten, en alles wat er op lijkt. Dit zijn vaak dunne, gekleurde tapijten met de meest bijzondere patronen en figuren erop. Op de beelden hieronder zie je dat het vaak niet hele felle kleuren betreft. Kleuren als donkerblauw, oranje, kastanje bruin, mat rood en oker geel worden vaak gebruikt. Met beige tinten wordt de rust in het tapijt teruggebracht. Op het laatste beeld is wel gekozen voor wat drukkere kleuren. Je kunt zo’n tapijt combineren met rustigere kleuren in bijvoorbeeld je banken of stoelen.

Perzisch tapijt

Perzisch tapijt

Kleurrijk tapijt

perzisch tapijt

Creatief inrichten

Omdat het tapijt vaak kleurrijk is en vol patronen zit, is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt in de rest van de inrichting. Laat kleuren uit het tapijt terugkomen in je kussens op de bank, kaarsen op je salontafel of een poster aan de muur. Een tapijt maakt een ruimte knus en warm, hierdoor kun je kiezen voor een wat lichtere, koudere kleur bank. Op het beeld hieronder is gekozen voor lichtgrijs, wat nu totaal niet kil aanvoelt door de gezellige kussens en het warme tapijt. Je kunt er ook voor kiezen om twee tapijten neer te leggen. Hierdoor wordt de ruimte iets speelser, en kun je met kleine tapijten toch een groot oppervlak bedekken.

Zithoek tapijt

zithoek tapijt

Inrichting tapijt

vloerkleed

eethoek

Dus vergeet deze zomer niet even dat marktje over te struinen, om de meest prachtige tapijten en kleden te bewonderen!

Bronnen: www.etsy.com | www.landryandarcari.com | www.rugandhome.com | www.interiorjunkie.com | www.cocolapinedesign.com | www.domainehome.com | www.jhminassian.com | www.turbulences-deco.fr | www.interiortales.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply