THESTYLEBOX

Do-it-yourself Interieur ideeën Lifestyle Woonkamer inspiratie

PICTURE, PICTURE ON THE WALL


Foto’s, we maken ze allemaal. Alleen afdrukken, dat doen we niet meer zo vaak. Vandaag ga ik je laten zien waarom je dat juist wel moet doen. Ik laat je zien hoe je op een creatieve manier jouw persoonlijke foto’s een mooi plaatsje kan geven in je interieur, geloof me het is echt niet moeilijk!

FOTO’S ZONDER LIJSTEN

picture-picture-on-the-wall-maskingtape

Je maakt heel gemakkelijk een fotowand zonder lijsten. Plak met dubbelzijdige tape de foto’s op de wand, met Maskingtape maak je de omlijsting. Maskingtape, ook wel Washitape genoemd, is overigens in heel veel verschillende kleurtjes, effen of met een print te verkrijgen bij bijvoorbeeld Hema. Super simpel en je mag je fantasie gebruiken. Hoe gekker de vorm hoe speelser je fotowand eruit komt te zien.

CANVAS LIJST

picture-picture-on-the-wall-canvaslijst

De meeste mensen hangen hun canvas lijsten met de voorkant naar voren, zoals het hoort hoor! Maar draai ‘m eens om en maak een mooie collage in de achterkant van de canvas lijst. Het houten frame van de lijst geeft echt een prachtig effect bij zwart-wit foto’s.

WANDHANGER

picture-picture-on-the-wall-wandhanger

Ben je opzoek naar iets wat minder definitief aan de wand hangt en wil je zo af en toe eens wisselen van foto’s? Maak dan je eigen wandhanger. Het enige wat je nodig hebt is een houten lat, wat touw of wol, zwart karton, een witte stift en jouw eigen foto’s. In het voorbeeld hierboven is de houten lat zwart geverfd, maar dat hoeft natuurlijk niet perse. Je kan ‘m ook gewoon blanco houden, lekker naturel. Aan de houten lat knoop je drie stukken touw. De lengte bepaal je aan de hoeveelheid foto’s die je op wilt hangen. De foto’s maak je aan de achterkant met een stukje tape vast aan het touw. Om de wandhanger helemaal af te maken knip je drie driehoeken van verschillende grootte en met een witte stift teken je hier een grafische print op. Tijd voor nieuwe foto’s? Dan maak je voorzichtig het stukje tape achter de foto los en plak je hier een nieuwe foto voor in de plaats.

FOTOHOUDER

picture-picture-on-the-wall-houtenblokjes

Liever niks aan de muur? Wat dacht je van foto’s op de schoorsteen, een plankje of op zelfs tafel? Deze houten blokjes zijn onwijs makkelijk te maken, let wel op dat je de zaagsnede schuin in het blokje zaagt. Dan blijft je foto wat beter in het blokje staan en is de foto beter te zien. Op deze manier zijn de foto’s ontzettend makkelijk te verwisselen en kan je ze ook nog telkens een ander plekje geven in je interieur.

PASSE-PARTOUT

picture-picture-on-the-wall-passepartout

Heb je wel een lijst, maar is de foto die je in de lijst wilt doen te klein? Maak dan je eigen passe-partout, bijvoorbeeld van hout. Op die manier kan je dan ook nog spelen met welk deel je van de foto precies wilt laten zien. Je kan het nog een tikkeltje spannender maken door de uitsnede niet rechthoekig te maken, maar juist rond of driehoekig… Vind je het lastig om de uitsnede te maken? Maak deze dan eerst van papier, dan is het niet zo erg als het een keertje mis gaat.

En waar ga jij je foto’s een plekje geven?

Liefs, Lotte


Bronnen: apartment34.com | stilinspiration.elledecoration.se | homeyohmy.com | interiorguide.se | sinnenrausch.blogspot.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply