THESTYLEBOX

Keuken inspiratie Meubels Modern interieur Tafels

Ovalen eetkamertafel


eetkamertafel ovaal

De eethoek is één van mijn favoriete plekken in het interieur. Een plek van samenzijn, maar ook gewoon een hoekje in het interieur die zóveel mogelijkheden heeft. Eetkamerstoelen zijn namelijk in teveel leuke varianten te koop, dat kiezen lastig wordt. Dat heb ik met weinig. Vloerkleden bijvoorbeeld. Ik weet geen vloerkleed op te noemen die ik zou willen hebben. Anyway. De eethoek. Eetkamerstoelen. Maar what about de eetkamertafel? Ovalen eetkamertafels winnen terrein en dit is waarom.

Houten eetkamertafel

De ovalen eetkamertafel heeft het beste van de rechthoekige/vierkante tafel en de ronde tafel. Namelijk het formaat van het eerste en de gezelligheid van het tweede. Aan de ovalen eetkamertafel zit namelijk nooit iemand aan het hoofd en iedereen is dus gelijk.

De ovalen eetkamertafel vind je in allerlei varianten, bijvoorbeeld de houten eetkamertafel. Op de eerste foto zie je daar een geweldig voorbeeld van. Het prachtige ontwerp van de ovalen eetkamertafel past perfect bij de eetkamerstoelen. Hieronder zie je nog zo’n mooie set.

ovalen tafel houteettafel ovaal
ovalen tafel

Moderne eetkamertafel

Op de foto hierboven zie je nog een mooi voorbeeld van de ovalen eetkamertafel. Ik krijg er een beetje een picknicktafel-gevoel bij, maar dan is dit een ultra luxe versie. Leuk ook met al die krukjes er omheen.

Hieronder zie je een hele moderne versie van de ovalen eetkamertafel. Een hoogglans wit blad in combinatie met een strakke poot. Niet mijn favoriet, maar de Eames Chars maken heel veel goed. De moderne eetkamertafel past wel helemaal goed in deze woonkamer.

ovalen tafel eetkamer

Wat vind jij van een ovalen eetkamertafel?

Bronnen: studiomoore.com.au | carlhansen.com | cococozy.com  |  poppytalk.com |  | nachouribefotografo.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    4x onze favoriete eetkamertafel - THESTYLEBOX
    12 december 2016 at 11:02

    […] 2. Ovalen eetkamertafel De ovalen eetkamertafel vind ik heel bijzonder, omdat het een combinatie is van rond en rechthoek. Je dus geen echt ‘hoofdeinde’ hebt, maar wel de ruimte van een rechthoekige eetkamertafel. Het beste van twee werelden dus. […]

  • Leave a Reply