THESTYLEBOX

Klassiek interieur Landelijk interieur Slaapkamer inspiratie Vintage interieur

Oude houten kast in de slaapkamer


houten kast slaapkamer

Oud en nieuw combineren is voor mij een must in elk interieur. Alles nieuw wordt al snel onpersoonlijk en kil. Alles oud kan weer beetje oubollig worden. Een goed voorbeeld van oud in een nieuw interieur vind ik een oude houten kast in de slaapkamer . En dan onbeschilderd. Gewoon in zijn oude glorie laten pronken in jouw slaapkamer. Liefst wel in combinatie met een lichte vloer en witte muren. Prachtig!

Oud en nieuw

Met het idee in mijn hoofd ging ik op zoek naar goede foto’s, maar dit was niet erg makkelijk. Ik vond gelukkig een aantal goede voorbeelden, maar voor meer mag je dit keer je eigen fantasie gebruiken (ook wel eens leuk toch?). De eerste foto was met name wat ik bedoel en ik vind het direct super mooi. Het is een strakke slaapkamer, met betonnen vloer en witte muren. Daar steekt de oude houten kast heerlijk op af en komt daardoor geweldig goed uit. De houten kast is heel klassiek, maar de rest van de ruimte wordt er niet klassiek of oubollig van.

Dat de oude houten kast ook in de kinder-/logeerkamer kan, bewijst onderstaande foto. Een geweldige oude kast in een slaapkamer met witte muren en een witte vloer. De kast is echt het pronkstuk van de kamer. Na de geweldige kroonluchter dan.

vintage kast slaapkameroude kast slaapkamer
vintage kast

Bovenstaande foto vind ik mooi om te laten zien, zodat je ziet dat de oude houten kast ook goed past in een landelijke stijl. In de slaapkamer ligt een beige vloerbedekking en de louvredeuren zorgen voor de landelijke sfeer. De kast pas er prachtig bij!

Toch liever de oude kast schilderen? Lees dan de blog over de geschilderde kledingkast! 

Wat vind jij van een oude houten kast in de slaapkamer? 

Bronnen: coosje-blog.com | projektila.blogspot.fi | wealdentimes.co.uk | style-files.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

 • Reply
  Inge Koppelaar
  26 december 2017 at 00:28

  Goedenavond meneer/ mevrouw!

  Ik vroeg mij af waar de kast op de vierde foto vandaan komt. De kast met rieten mand ervoor. Ik hoor graag van u!

  Met vriendelijke groet,

  Inge Koppelaar

 • Leave a Reply