THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën

Een musthave voor een industrieel interieur: de wenteltrap


wenteltrap loft woonkamer
Vroeger speelde ik graag de SIMS en een van de leukste dingen om te doen vond ik het inrichten van een huis -wel mét behulp van Rosebud. Een van mijn favoriete elementen was de wenteltrap. Zo’n zwarte met sierlijke vormen. Nu leef ik wat meer in de werkelijkheid dan in virtuele werelden, maar de trap met bocht is toch nog een van mijn favorieten. Hoewel het wellicht wel lastig kan zijn als de trap midden in de woonkamer staat. Hoe richt je dan alles in en maak je de trap onderdeel van het geheel? Ik ging op onderzoek uit.

Industriële trap

In een loft is het vrij gebruikelijk dat er een wenteltrap in de woonkamer staat. Dit is niet altijd even handig óf mooi. Toch hebben de bewoners van bovenstaande industriële appartement er wat goeds van gemaakt. Er staat een grijs stalen wenteltrap met houten treden in de woonkamer. Deze materialen en kleuren zijn doorgevoerd in de gehele inrichting en daardoor is het een geheel. Zo komt het grijs terug in de bank en accessoires. Het hout van de trap zie je ook het salontafeltje en de stoelen.

wenteltrap huiskamer

zwart stalen trap woonkamer

Breng dezelfde materialen terug in het interieur

Hierboven zie je een goed voorbeeld van de verbindende factor van een wenteltrap. De twee verdiepingen worden als ware één. Daarnaast is het zwarte staal goed terug gekomen in het interieur. Alle raamkozijnen zijn van staal, de tafelpoot, de keuken en de stoelen. Mooi geheel!

wenteltrap interieur

Zie hier een vergelijking met mijn SIMS-wenteltrap uit mijn verleden. Prachtding, hè?

wenteltrap in woonkamer

houten wenteltrap

Waar te koop?

Een wenteltrap laat je vaak op maat maken. Dit kan bijvoorbeeld bij Trappenkopen.nl en bij Hansreusertrappen.nl.  Voor de handige harrie onder ons. Op de site van doehetzelf-trappen.com bestel je een trap op maat die je zelf in elkaar zet. Ook kun je gaan voor een tweedehands trap. Kijk daarvoor op Marktplaats of veiligsites.

Wat vind jij van een wenteltrap in huis?

Bronnen: mydomaine.com | planete-deco.fr | maisoncreative.com | myidealhome.tumblr.com | man-man.nl | identicaleye.blogspot.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply