THESTYLEBOX

Interieur ideeën Kantoor inspiratie Klassiek interieur Landelijk interieur Modern interieur Slaapkamer inspiratie Vintage interieur Woonaccessoires Woonkamer inspiratie

Museumkunst bij jou thuis


botanische palm behang

Wist je al dat het Rijksmuseum al haar kunstwerken online heeft staan? Iedere Nederlander kan dus al ons cultureel erfgoed gratis downloaden. Hallo wereld aan opties! Met deze downloads kun je bijvoorbeeld behang maken, posters of textiel. Toen ik dit ontdekte werd ik direct enthousiast en besloot ik dat een Rijksmuseum-stuk achter mijn bank moest komen. Ik struinde de Rijksstudio af en vond een aantal schilderijen die helemaal in de huidige trends passen.

Kunst volgens de laatste trends

Op de eerste foto zie je direct mijn favoriet. Het is ‘Landschap in Brazilië’ door Frans Jansz en is rond 1665-1669 gemaakt. Deze kunstenaar heeft een hele reeks schilderijen gemaakt nadat hij terug kwam uit het Zuid-Amerikaanse land. Ook onderstaand werk.

Het leuke aan deze schilderijen is dat het helemaal past in de ‘palmboom-trend’ van nu. Daarnaast zie je in de huidige trends steeds meer vintage-achtige behangetjes met een natuurlijke look. Maar kies je voor een Rijksmuseum kunstwerk is het én wat meer eigen én Hollandser kan het niet worden. Kunnen we ook eens interieur-verantwoord nationalisten zijn.

Kunst op maat

Een download bij het Rijksmuseum biedt vele voordelen. Zo druk je jouw gekozen kunstwerk op een materiaal naar keuze. Ga je voor canvas, hout, aluminium of textiel? Daarbij kun je ook direct je eigen formaat uitkiezen. Een ander voordeel is dat je de kunstwerken volledig naar je eigen hand kunt zetten. Maak je een uitsnede? Wil je de kleuren uitdiepen of juist zwart-wit maken? Dat mag en kan.

Zo heb ik het schilderij van Frans Jansz uitgesneden en zwart-wit gemaakt. Op die manier integreert hij straks perfect met de rest van mijn interieur.

botanische palm behang zwart wit

bos interieur

Waar te koop?

Mocht je het zelf aanpassen en laten drukken van Rijksmuseumkunst niet zo zien zitten, dan kun je altijd terecht bij menig bedrijf. Kek Amsterdam, Muurmeesters en IXXI hebben diverse kunstwerken verkrijgbaar op behang en posters.

  

 

rozen interieur

rivierzicht behang

Op de site van het Rijksmuseum kun je nog op zoek naar andere kunstwerken. Wil je de schilderijen downloaden uit deze blog? Bekijk mijn verzameling dan, daar vind je ze allemaal.

Wat vind jij van Rijksmuseumkunst voor in jouw interieur?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply