THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Maak met kerstverlichting van kerst een lichtfeest


Je kent het wel, begin december. Je beseft dat de kerst er weer aankomt. In de binnensteden van Nederland zie je al volop kerstverlichting en andere versiering letterlijk stralen. Het ziet er prachtig uit en je krijgt er een heerlijk gevoel van. Donkere dagen, koude ochtenden, warme chocolademelk. Je kijkt er al helemaal naar uit. Alleen al de gedachte aan kerstverlichting brengt de kerstsfeer helemaal naar boven.

kerstverlichting

Verlichte straten

Terwijl je verder slentert door de stad vallen de etalages op. Mooi versierd met allerlei poppen, kerstbomen, sneeuw en andere tierelantijntjes. Terwijl je een glimlach op je gezicht krijgt van een paar kinderen die een kerstliedje zingen voor een kerstman, bedenk je je ineens: Wat doe ik met kerst? Waar ga ik eten? En met wie?

Nadat dat is bezonken en beklonken denk je verder: “Maar hoe ga ik dan mijn huis versieren? En hoe moet ik mijn tafel dekken? Moeten er kaarsjes op tafel en zo ja, hoeveel?” Zoveel vragen die bij je opkomen en zoveel mogelijke antwoorden. Geen nood, er zijn tal van leuke oplossingen te bedenken, veelal aan de hand van … juist ja: kerstverlichting!

Kerstverlichting? Maar wat ga ik doen dan?

Er is een zee van mogelijkheden als het gaat om het decoreren van je woning. Je kan kerstverlichting in alle soorten en maten ophangen. Dit is een mooi gezicht en geeft je huis een warme en gezellige uitstraling, precies wat je nodig hebt. “Maar is dat niet wat karig, enkel kerstverlichting?” hoor ik je denken. Dat vind ik nou ook! Alleen wat gekleurde lampjes in je boom hangen is voor de gemiddelde Nederlander misschien voldoende. Maar jij ademt kerst, jij bent kerst! Voor jou zijn de mogelijkheden met kerstverlichting eindeloos.

Wat dacht je van slingers die je over je kerstboom uitrolt? Deze heb je in verschillende kleuren; zilver, goud, rood, blauw, noem maar op! Belangrijk is om wel te bedenken welke stijl er bij jou past. Gelukkig zijn er types kerstverlichting voor iedereen. Je praktiseert je gek, je kijkt op websites en leest de magazines van alle grote woonwinkels. Wanneer je beseft dat de gemiddelde meubelgigant en bouwmarkt misschien niet de juiste kerstverlichting voor jou hebben, hoef je niet de hoop te verliezen.

kerstboom-verlichting

kerstverlichting-hal

Kerstverlichting, het is wat..

Het klinkt zo simpel, je zet een boom neer, hangt er een paar kerstballen in, kerstverlichting erin en klaar is Kees. Natuurlijk is dat in principe ook zo. Maar wil jij een mainstream kerstmis, gewoon normaal zoals ieder ander? Of wil jij je woning zo inrichten dat je er een “wow-gevoel” van krijgt? Dat mensen die bij je op visite komen, jaloers kijken naar hoe jij je huis hebt ingericht. Dat de overbuurvrouw net iets langer voor jouw huis blijft staan wanneer ze op een koude kerstavond haar hond uitlaat en jouw keigave kerstverlichting ziet?

Je valt op!

Wanneer je echt gezien wilt worden moet je ook echt uitpakken. Je kan gaan voor doodnormale kerstlampjes of je kan gaan voor echte decoratieslingers met LED kerstverlichting. Het leuke hiervan is, is dat het compleet anders is als wat je voor je ziet wanneer je aan kerst denkt. Je kan ook nog verschillende soorten lampjes voor in je kerstverlichting kiezen. Er zijn decoratieslingers met verlichte kerstballen, sterren of sneeuwmannen. Dit geeft een compleet ander effect als de normale kerstverlichting die mensen met kerstmis als decoratie gebruiken.

4b19c8f6520b2604bb330c6cd19e9bda

Een doodnormale boom

Natuurlijk ga je er net als ieder ander vanuit dat deze decoratieslingers in een prachtige grote kerstboom worden opgehangen. Maar daar ga je al, niet alles hoeft zo standaard en traditioneel te zijn. Het is juist leuk én opvallend om ook dit eens helemaal anders aan te pakken. Waarom zou je net als de rest van de straat gaan voor die onwijs grote dennenboom voor het raam? En vanaf januari tot en met half mei bezig zijn om de laatste naalden, die nog onder de plinten of tussen het tapijt verstopt zaten op te ruimen. Daar heeft toch niemand zin in? Nee, het moet mooi, praktisch en functioneel zijn. Dus weg met die grote bomen. Ga eens voor een klein kerstboompje. Je hebt verschillende soorten en maten, maar nooit zo enorm groot als een echte den. Daarbij komt het voordeel dat je de mogelijkheid hebt om er meerdere in je woning neer te zetten. Zo maak je het kerstgevoel in huis stukken groter. Daarbij zal je huis stralen in de straat waar je woont. Er zijn verschillende soorten boompjes te koop, allemaal met led kerstverlichting en makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast hoef je deze prachtige bomen niet ook nog vol met kerstverlichting te hangen, maar koop je deze kant en klaar. Geheel versierd dus. Of je nou kleine kerstbomen wil of de iets grotere, er is van alles wat. Op deze manier kan je ook qua bomen geheel je eigen stijl creëren.

klein-kerstoompje-mand

kleine-kerstboom

Steek een lampje op

Ja, ik weet wat je denkt “steek een lampje op”, die zin klopt niet. En dat klopt! Goed gezien! Maar toch zit er een kern van waarheid in de titel van deze alinea. Normaal gesproken zou ik zeggen ”steek een lichtje op”. Maar je weet hoe het is met kaarsjes, je moet er altijd bij in de buurt zijn. Je kan niet je kaarsjes laten branden als je even uit huis moet. Daarnaast is het in dit tijdperk bijzonder handig dat je op afstand je apparaten aan en uit kan zetten. Zo zet je je verwarming al aan als je vanuit je werk naar huis rijdt zodat het thuis lekker warm is. Maar waarom zorg je er niet voor dat het niet alleen lekker warm is, maar dat het er ook lekker warm uitziet? Daarom vind ik elektrische kerst kandelaren zo fijn. Deze kan je overal in je woning plaatsen. En het fijne is dus dat je deze kerstverlichting met de moderne techniek al aan kan zetten voordat je daadwerkelijk de sleutel in je voordeur steekt. Zo kom je letterlijk en figuurlijk thuis in een warme woning.

Leuke symbolen

Als je aan kerst denkt, denk je natuurlijk direct aan de kerstman. Ook de symbolen van sterren, sneeuwpoppen en rendieren zijn onlosmakelijk met kerst verbonden. Daarom heb ik een hele leuke tip voor je. Naast alle andere versieringen die je kunt neerzetten zijn er ook kerstfiguren die door middel van led lampen worden verlicht. Symbolische kerstverlichting! Denk hierbij aan bovengenoemde symbolen, maar ook aan andere figuren zoals pinguïns, honden, uilen. Je kan ze aanschaffen met koud en warm licht, net wat jij het fijnst vind. Zo maak je je woning nog meer kerst dan het al was!

De kerstkrans: ultieme kerstverlichting

Wanneer je kijkt naar de Amerikaanse kerstfilms zie je regelmatig de kerstster als iconische kerstverlichting hangen aan vele voordeuren. Vaak zijn het een soort kransen, maar steeds vaker zijn deze ook versierd met kerstverlichting. Daarnaast zijn er steeds meer sterren die zonder alle dennentakken worden opgehangen. Dit geeft een mooi helder maar ook warm beeld wanneer deze aan je voordeur hangt. Op deze manier straalt je huis echt de warmte uit die de kerst met zich mee brengt.

kerstkrans-verlichting-2

Heb een leuke kerst

Zo, nu hebben we het de gehele tijd gehad over hoe kerst eruit kan zien. Nu is het aan jou. Wat ga je doen? Heb je leuke tips opgedaan? In ieder geval ga ik er vanuit dat je een geweldige kerst tegemoet gaat en deze geheel in jouw eigen stijl met kerstverlichting gaat inrichten en vieren.

Fijne dagen en fijne kerstverlichting!

Bron: Blog.westelm.com | Madeinpersbo.stfi.re |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply