THESTYLEBOX

Landelijk interieur Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Landelijke woonkamer


landelijke woonkamer
De landelijke woonkamer bereikt nog vele woonhuizen en daarom dus de hoogste tijd dat Thestylebox deze stijl uitlicht. De landelijke woonkamer kenmerkt zich door ronde vormen, white wash en brocante meubelen. 

De basis

In de landelijke woonkamer ligt meestal een robuuste houten vloer met donkere voegen. De muren zijn in aarde tinten of in wit geschilderd. In sommige vallen zijn de muren of het plafond gevuld met houten planken. Dit geeft een écht landelijk effect.

landelijke woonkamerlandelijke woonkamer

Brocante meubelen

De meubelen in de landelijke woonkamer hebben vaak ronde vormen en zijn veelal in natuurlijke kleuren, zoals offwhite en beige. Daarnaast zie je veel brocante meubelen, zoals de houten stoelen hierboven of het tafeltje op de laatste foto. Als je creatief bent dan koop je op marktplaats of in de kringloop meubeltjes die eigenlijk oerlelijk zijn en knap je ze op. Voor de minder creatieven zijn er gelukkig ook genoeg winkeltjes te vinden met brocante meubelen! 

landelijke woonkamer

Landelijke accessoires

Ook de accessoires in de landelijke woonkamer zijn veelal brocante of vintage. Zo zie je op de eerste foto een paar vintage spiegels en een oude (kast)deur. Daarnaast zijn er op de bank altijd wel een paar kussens te vinden in eenzelfde kleurtint als de bank. Wat vind jij van de landelijke woonkamer? 

landelijke woonkamer

Bronnen: qdlake.com | dreambookdesign.com | organized-clutter.tumblr.com | hotstyledesign.com | thedailydesigns.blogspot.com | 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply