THESTYLEBOX

Woonaccessoires

Laat LED lampen jou inspireren voor je volgend interieurproject


Liefhebbers die zich verdiepen in de wondere wereld van interieurdesign, zullen snel enkele dingen ontdekken die misschien niet meteen voor de hand liggend zijn. Zo zul je het belang van een goede verlichting opmerken en realiseren dat dit meer omvat dan je denkt. Er moet rekening gehouden worden met hoofdverlichting, sfeerverlichting, accentverlichting en nachtverlichting. Bovendien moet je erop toezien dat de kleur van de muren en het meubilair helemaal tot zijn recht komt.

Led lampen

Verlichting bepaalt de gehele sfeer van een kamer. Dit is niet alleen belangrijk in een woning, maar ook in een restaurant of bedrijf. Het bepaalt de gezelligheid of zorgt ervoor dat jouw werknemers zich beter kunnen concentreren. Wanneer je dus begint te experimenteren met de verschillende verlichtingsmogelijkheden in jouw interieur, kun je overwegen om over te schakelen naar led lampen. Er hangen namelijk veel voordelen aan het gebruik van LED lampen en het kan zorgen voor een unieke interieurprojecten.

Led lampen

De vele voordelen
Laten we eerst beginnen met de vele voordelen die LED lampen met zich meebrengen. Want als je led verlichting in huis haalt, draagt dit niet alleen bij tot een paar unieke interieurideeën. Het is ook goed voor je portemonnee! Zo zal een LED lamp tot tien keer minder verbruiken dan een halogeen- of gloeilamp. Dit zul je snel merken op jouw energierekening. Bovendien gaan LED lampen veel langer mee, tot wel tien jaar. Dit is niet alleen goedkoper voor jou, maar verkleint ook de afvalhoop.

Led lampen

Daarbovenop draag je op andere manieren een steentje bij aan het milieu. Aangezien een LED lamp minder verbruikt, wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk gereduceerd. Je krijgt ook niet te maken met gevaarlijke stoffen zoals bij een spaarlamp en TL buis, en daar stopt het niet. LED lampen worden minder warm, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over brandgevaar of beschadiging van materiaal. Bovendien draaien ze altijd op vol vermogen, zelfs met vorst, en zijn ze minder gevoelig voor trillingen. De verlichtingsindustrie heeft de laatste tijd bovendien sterk geïnvesteerd in LED verlichting, waardoor de kwaliteit tegenwoordig op een hoog niveau staat. Je kunt met LED verlichting hetzelfde en meer dan met halogeen-, gloei- en spaarlampen doen, maar voor een lagere prijs.

Led lampen

Regel jouw elektrische doorstroom
Zoals reeds gezegd is LED verlichting voordeliger voor je spaarrekening, maar met een LED dimmer kan je nog meer besparen. Het concept is logisch: hoe minder stroom er wordt doorgestuurd, hoe minder licht er is en omgekeerd. En dit werkt uiteraard hetzelfde met jouw energierekening. Is het bijvoorbeeld tijd voor wat huishoudelijk werk? Gebruik de volle stroom, zodat je mooi alles kunt overzien. Organiseer je een gezellig avondje thuis? Gebruik de dimmer, kruip allemaal gemoedelijk bij elkaar en geniet van de knusse omgeving terwijl er energie wordt bespaard. Je kunt de kleur en warmte van de LED lampen kiezen en deze zelfs indien gewenst op afstand bedienen.

Led lampen

De eindeloze opties van LED lampen
De verlichtingsindustrie zag meteen het grote potentieel en de vele voordelen van LED lampen. Daarom hebben zij hier grondig in geïnnoveerd en het is zeker de moeite om de vele mogelijkheden hierin te ontdekken. Zo kun je accentverlichting in je kleerkast of keukenkast plaatsen. Of je kunt LED dimmers inbouwen in het plafond van je slaapkamer voor een romantische sfeer. Maar je kunt de LED lampen ook installeren onder de leuning van je trap. Door deze te verlichten gaat er een zachte gloed door de kamer die zorgt voor een aangename sfeer. Tegelijkertijd kun je het licht ‘s nachts gebruiken om naar beneden of boven te gaan zonder iemand anders te storen, terwijl jij je geen zorgen hoeft te maken om te struikelen. Tegenwoordig verkopen ze zelfs LED strips. Deze kun je per trede netjes aanbrengen, waardoor je een uniek en stijlvol eindresultaat krijgt. Je kunt de LED strips gemakkelijk zelf op maat knippen en vervolgens bevestigen. Dit met behulp van een boormachine of een speciale lijmlaag waardoor de oppervlakte ongeschonden blijft.

Led lampen

Een origineel accent in je huis
Je kunt eindeloos experimenteren met LED lampjes. Zo kun je een stijlvol effect verkrijgen door deze achter een spiegel, onder een boekenplank of bovenaan een bad te installeren. Alles is mogelijk met LED strips! Net omdat LED lampen niet warm worden, is er geen gevaar om materiaal te beschadigen. Sommige artistiekelingen gaan zelfs verder dan dit en installeren unieke creaties in hun woning die ze aanzetten tijdens speciale gelegenheden. Aangezien een LED lamp weinig verbruikt, zijn de kosten toch miniem. Door abstracte vormen te combineren met LED lampen, verkrijg je een eindresultaat met enorme klasse. En je kunt nog verder gaan! Zo bestaan er kameleonlampjes die de kleur van het object waarop ze staan herkennen en vervolgens kopiëren. Of waarom niet de natuur in huis halen?

Led lampen

Veel interieurliefhebbers fleuren hun huis graag op met planten, maar tot voor kort was dit een dure investering. De geschikte verlichting hiervoor was namelijk zeer prijzig, aangezien je lampen constant moeten branden. Met LED lampen is dit niet langer een probleem, want het verbruik is aanzienlijk minder. Je kunt dus gerust jouw eigen mini-Amazonewoud aanleggen in je woonkamer of zelfs een kleine moestuin aanleggen. Daarbovenop bestaan er veel waterdichte opties, waardoor je water kunt verlichten. Hierdoor kun je jouw mini-Amazonewoud afwerken met een mooi aquarium. Je ziet het: ruimte genoeg om jouw creatieve brein de vrije loop te laten met LED lampjes!

Led lampen

Onderschat nooit het belang van een verlichtingsplan
De grootste vraag die we onszelf hier kunnen stellen is: waarom eigenlijk niet gaan voor LED verlichting? Het is goedkoper en biedt zoveel meer opties om een frisse touch te bieden in jouw interieur. Het is zeker aan te raden om hierbij het nodige onderzoek te doen naar verlichting, aangezien dit veel meer oplevert dan je denkt. Misschien overweeg je om over te stappen van halogeen naar LED lampen? Doe dan zeker extra research en houd rekening met de kwaliteit van het lichtbeeld, het lichtspectrum, de kleurtemperatuur en het rendement. Een goed verlichtingsplan is altijd sterk aan te raden, wat je ook doet.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply