THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Knusse hoekjes bij de haard


Het winterseizoen komt langzaamaan tot zijn einde. Dit seizoen gaat, eind maart, plaats maken voor de lente. Dit betekent dat de planten gaan bloeien, de vorst minder wordt en de temperatuur omhoog gaat. Als we de weersverwachting moeten geloven. Vorig jaar maart bleven de eerste echte lentedagen nog uit. Begin van de maand waren lokale gladheid en ruiten krabben nog aan de orde van de dag.

Knusse hoekjes bij de haard

Je kan dit als een nadeel zien, maar ook als een groot voordeel. Want tijdens de koude dagen is het juist heerlijk om warmpjes bij de haard te kruipen. En bij een warme temperatuur is de drang veel minder om te gaan stoken. Om jou volop te inspireren, heb ik een aantal gezellige hoekjes bij de haard gevonden. Wanneer de kou aanbreekt, kun jij de warmte opzoeken bij de hout –of gashaard.

De warmte van een houthaard

Stoken met hout zorgt voor een romantische en ontspannende sfeer. Met het knetterende houtvuur en de overheerlijke geur van brandende houtblokken kom je helemaal tot rust. Een vrijstaande houtkachel is ideaal om een rustgevend hoekje mee te maken. Houtkachels nemen niet teveel ruimte in, zodat je eenvoudig een warm middelpunt in de kamer creëert. Een ontspannend hoekje waar je ongestoord een kopje koffie drinkt of de krant leest.

Knusse hoekjes bij de haard

Onder of naast de haard is het mogelijk om een kleine houtopslag te plaatsen. Zo heb je de houtblokken altijd binnen handbereik. Maar houtblokjes zijn ook een aanwinst voor het interieur, met name een landelijke en industriële stijl. Met hout geef je de kamer een rustieke en warme sfeer. Combineer dit met een dierenkleed en een industriële salontafel en de kamer straalt een en al rust uit. Met een Faber houtkachel ben je op de goede weg.

Knusse hoekjes bij de haard

Gashaard met plateau

Of je nou een houtkachel of gashaard heb/wilt, een houtopslag is een aanwinst voor iedere woonruimte. Niet alleen voor een landelijke stijl, maar ook voor een Scandinavisch en modern interieur. Hierbij spelen lichte kleuren een belangrijke rol. Bij een houthaard hebben houtblokken meer een functioneel doel, en bij een gashaard juist decoratief. Met een opslag naast de gashaard wek je de illusie alsof je een echte houthaard in huis hebt. Sfeervol en knus!

Knusse hoekjes bij de haard

Naast de haard maak je ruimte voor een gezellig hoekje. Bijvoorbeeld met een rieten hangstoel die richting het vuur staat. Met de voetjes van de vloer een spannend boek openslaan, en de negatieve gedachten opzij zetten. Zet ondertussen jouw drankje op de bijzettafel en vang een glimp op van de vlammen. Na het lezen leg je het boek terug op het haardplateau. De ultieme ontspanning! Maar het plateau kan ook gebruikt worden als zitplek. Je hoeft enkel wat kussentjes neer te leggen en te genieten van de warmte. Een haardplateau is ideaal te combineren met een Bellfires gashaard.

Hoe breng jij de warmte in jouw interieur? En wat zou jij doen met een houthaard of gashaard? Laat het ons weten! 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply