THESTYLEBOX

Keuken inspiratie

Kleine keuken


kleine keuken

Niet elke woning is uitgerust met een enorme keuken. Wat als je een kleine keuken hebt? Hoe richt je zo’n kleine keuken eigenlijk in? Vandaag een heel aantal mooie inspirerende beelden die je gaan helpen om jouw keuken effectief in te delen!

Plankjes in plaats van kastjes

Wat ten eerste opvalt aan de keukens op alle beelden is dat er geen bovenkastjes zijn gebruikt. Hoewel je daardoor wel wat kastruimte mist, schept het wel ruimte in de kleine keuken. Daarvoor in de plaats hang je een aantal planken op, waar je al je keukenspullen op neer stalt (check ook deze blog over de plankjes in de keuken). Worden in de kleine keukens op de foto’s wel bovenkastjes gebruikt dan zijn het kastjes met glazen ruiten, ook weer ruimte scheppend.

kleine keukenkleine keuken kleine keuken

Slimme oplossingen

Slim aan bovenstaande kleine keuken is het vloerkleedje, daardoor lijkt de keuken langer en daarmee direct groter. Geen plaats voor een eettafel in de kleine keuken? Ga voor een bartafel, zoals op de foto hieronder. Er is gekozen voor een witte, smalle bartafel met witte barkrukken. Door deze bartafel worden de kleine keuken en de woonkamer één geheel, maar zijn de ruimtes toch afgescheiden. 

kleine keukenkleine keuken

Bronnen: myidealhome.tumblr.com | imagenesdecocinas.com | dailydreamdecor.com | domainehome.com | decoracion.facilisimo.com | apartmenttherapy.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply