THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Intieme moderne tuin met veel groen


Op zoek naar tuininspiratie om je tuin klaar te maken voor de lente en de zomer? Leuk! Vandaag willen we een hele mooie tuin laten zien – een tuinontwerp dat een strakke afwerking en praktische indeling combineert met hel veel groen. Geniet ervan!

Intieme moderne tuin met veel groen

De tuin is ontworpen door Garden Club Londen, een tuinontwerp bureau die de wensen van hun klanten vertaalt naar mooie eigentijdse tuinontwerpen, die zowel bij de opdrachtgevers als de woning passen. Daar is deze tuin absoluut een heel mooi voorbeeld van.

Tuin beter benutten

Deze tuin van een nieuw gebouwd pand had het voordeel dat het goed is beschut. Je had dus weinig last van inkijk. Echter, een grote muur aan de achterkant van de tuin zorgde er ook voor dat het te imposant en grimmig aanvoelt. Daarom was de wens van de bewoners om het gevoel van de tuin te verzachten en tegelijkertijd de ruimte beter te benutten. Aan de ontwerpers werd gevraagd om de frisse, koele afwerking van het interieur door te trekken naar de tuin, maar de uitdaging was om ervoor te zorgen dat de afwerking niet koud aanvoelde.

verbouwing intieme moderne tuin

Planten en bomen

Aan de achterzijde van de tuin, tegen de hoge grote muur, is een verhoogde vaste plantenborder gemaakt die volledig wit is geverfd. Naast een mix van verschillende lage planten, zijn er een viertal mooie hoge Buxus bomen gepland, om met de hoogte tegen de grote achterwand te spelen. Daarnaast is de grote witte muur gedecoreerd met mooie klimplanten, en is er nog een lage plantenborder met verschillende leuke lage plantjes gecreëerd. Het groen is dus zichtbaar op drie niveaus aan de achterkant van de tuin. Op die manier wordt de achtergrens visueel terug geduwd, terwijl de texturen in lagen worden aangebracht.

intieme moderne tuin plantenbakken en potten

moderne intieme tuin buxus bomen verhoogde plantenborder

Intieme tuin

Een gedurfd verhoogd bed aan de voorkant van de tuin herbergt een voorbeeld van een in de wolken gesnoeide boom die het uitzicht door de tuin breekt en een groenblijvende structuur toevoegt. Deze boom geeft ook een gevoel van intimiteit aan het zitgedeelte erachter, met een zwevende ingebouwde l-vormige bank om de ruimte te maximaliseren, een grote tafel en drie bijpassende stoelen. De houten bank is zwevend gemonteerd aan de nieuw geplaatste vaste plantenbak, op een manier waardoor er ook plek is voor de mobiele buitenkeuken in de hoek. De plantenbak wordt dus ook gebruikt als rugleuning van de bank.

intieme moderne tuin beplanting

intieme moderne tuin vaste plantenbak bomen

intieme moderne tuin zwevende houten bank

 

Intieme tuin

Doorlatende Hollandse kleiklinkers houden de verharding in de tuin licht en geven tegelijkertijd een zacht karakter aan de ruimte. Dit hebben ze gecombineerd met nieuwe geplaatste lichtgrijze schuttingen met horizontale planken. Deze schuttingen geven de tuin een moderne luxe uitstraling, vooral in combinatie met de daaraan gemonteerde wandlampen.

moderne intieme tuin lichte schuttingen

Aan de rechterkant, het zonnige gedeelte van de tuin, zijn nog twee comfortabele loungestoelen geplaatst. Deze worden vergezeld door twee grote witte plantenpotten met twee leuke kleine boompjes.

intieme moderne tuin grote plantenpotten wit

Het ontwerp van de tuin kenmerkt nu zich met nieuwe gebieden voor beplanting, zitplaatsen en opslag – op een manier die een zeer moeilijke ruimte heeft geopend om de klant in staat te stellen maximaal gebruik te maken van de voorheen zelden gebruikte ruimte. Het is een echte ruimte geworden die als een verlengde van de woning gebruikt kan worden, vooral ook dankzij de moderne harmonica deuren. De beplanting is subtiel, met een basis van groentinten om een rustgevend effect te creëren met een sterk contrast met de grenzen.

intieme moderne tuin harmonica deuren

Bekijk ook:
20x Tuin ideeën
Kindvriendelijke tuin inrichten? 13x Tips!
15x Tuin inspiratie met terras

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply