THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Inspiratie voor een wintertuin


De winter, niet echt het seizoen voor de tuin zal je denken… Toch laat ik je vandaag zien dat een wintertuin echt prachtig kan zijn! En ik moet je bekennen dat ik echt wel de voorkeur heb voor de winter. De gezelligheid binnen, het landschap wat voorzien is van een mooi ijslaagje of zelfs sneeuw, het zijn de kleine dingen waar ik dan van kan genieten. Hoe geef je de tuin of balkon nu dezelfde knusheid en gezelligheid die je binnen hebt gecreëerd?

Warm vuurtje

Wintertuin - Kampvuur 2

De winter brengt natuurlijk ook heel wat kou met zich mee, vaak zorgt dat er juist voor dat we een langere tijd binnen door brengen, daar waar het warm is. Toch nodigt bovenstaande tuin je echt uit om op de bank te ploffen. Heerlijke zachte kussens warme dekens en een lekker warm kampvuur.

Wollige dekens

Wintertuin - Warme dekens

Die warme dekens zijn echt wel nodig tijdens de winter. Wat dacht je er van om je hangmat in de winter gewoon te laten hangen op je veranda of balkon?

Sfeervolle lichtjes

Wintertuin - Lichtjes

Laat de lichtjes na de Kerst nog even hangen. Het warme licht van de bolletjes zorgt er niet alleen voor dat je tuin tijdens het donker mooi verlicht is, maar zorgt ook voor gezelligheid en knusheid in je tuin. In plaats een lichtsnoer zou je ook windlichten neer kunnen zetten.

Wintertuin - Lichtjes - 3

Natuurlijke materialen

Wintertuin - Groen

Hoewel alle beplanting in de tuin in de winter misschien bedekt is door een laagje sneeuw laat deze veranda zien hoe mooi dat laagje sneeuw combineert met de natuurlijke materialen van de veranda. Die natuurlijke materialen komen nogmaals terug door het kleine beetje groene beplanting wat is vastgeknoopt aan het dak van de veranda, een prachtig warm welkom in deze koude winter!

Knusse hoekjes

Wintertuin - Bankje-in-de-sneeuw

Verschillende knusse hoekjes in een wintertuin zorgen ervoor dat je telkens weer van een ander stukje landschap kan genieten. Als ik dan naar mijzelf kijk, zijn het vaak de fijne uitzichten die dan telkens weer een glimlach op mijn gezicht toveren.

Warme drankjes

Wintertuin - Warme drankjes

Met een kampvuur, heel wat warme dekens, mooie lichtjes en niet te vergeten warme drankjes kunnen jullie genieten van je mooie wintertuin of balkon.

Liefs, Lotte

Bronnen: blog.laurelandwolf.com | ndulgy.com | 68.media.tumblr.com | kikis-list.com | kvtes.tumblr.com | instagram.com/giosmama2626 | adventuresincooking.com |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply