THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonkamer inspiratie

Inspiratie voor een interieur met hoog plafond


houten plafond

Je komt binnen in een kamer en ervaart een enorme ruimte. Zo’n gevoel wat je hebt als je een reusachtige kerk binnenloopt. Het is licht, ruim en biedt ook nog eens een hoop mogelijkheden. Dit enkel en alleen door een hoog plafond en genoeg daglicht.

Grote ruimte door wit plafond

Op onderstaand beeld is een tof voorbeeld te zien van een hoogplafond gecombineerd met grote ramen. Door te kiezen voor het witten van je plafond laat je de ruimte er nog meer uitkomen. Dit kun je extra versterken door ook je muren een lichte tint te geven. Zo’n hoog plafond vraagt wel om wat extra creativiteit. Van zichzelf kan het misschien wat kil aanvoelen, wat je natuurlijk niet wilt. Je kunt gaan voor een echte eyecatcher zoals een grote lamp. Deze begint helemaal boven in de nok en mondt uit boven je zithoek of, zoals op het beeld, naast je bed. Voor het aankleden van je muren kun je denken aan een kleurrijk schilderij of zo’n leuke ouderwetse poster.

wit plafond

lamp

Creatieve photowall

Een creatief alternatief zou een photowall kunnen zijn. Je creëert hierdoor rust op je bijzettafels, waar nu geen losse fotolijstjes meer hoeven te staan. Koop verschillende soorten lijstjes in alle soorten en maten. Hang je foto’s of posters op zoals het beeld hieronder. Let er wel op dat door zo’n photowall je ruimte snel druk wordt. Combineer dit dus met eenvoud in bijvoorbeeld je vloer keuze.

photowall

photowall

Warme uitstraling door houten plafond

Op onderstaand beeld is te zien dat er gebruik gemaakt is van een plafond van hout. Dit maakt de ruimte wat kleiner en minder kil. Leg een lekker vloerkleed neer wat zorgt voor een warme uitstraling. Om de hoogte van je kamer te benadrukken kun je een houten ladder tegen de muur zetten. Laat het hout van de ladder terugkomen in bijvoorbeeld je stoelen of je bijzettafel om het een geheel te laten lijken. Maak gebruik van kaarsen om de warme sfeer nog meer te benadrukken.

houten plafond

Bronnen: www.mod-home.org | www.bloglovin.com | www.interiorjunkie.com | www.ollieandsebshaus.co.uk | www.tumblr.com

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply