THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonkamer inspiratie

Houtblokken opbergen in het interieur


hout blokken interieur

Of het nu winter of zomer is: een houthaard kan altijd. Of beter gezegd: hout kan altijd. Het opbergen van houtblokken in het interieur ziet er namelijk fantastisch uit. In het ontwerp van de haard wordt hier vaak ook rekening mee gehouden of er wordt in een aparte kast een stapel houtblokken opgestapeld. Allemaal even sfeervol. Allemaal even leuk.

Hout als sfeermaker

Hierboven zie je een voorbeeld van een kastenwand met ruimte voor houtblokken. Helemaal rechts op het plaatje zie je de haard (ik moest ook even zoeken). Op dit plaatje kun je goed zien wat dat hout doet met de sfeer van de woonkamer. De rest is namelijk goed wit en de houtblokken vallen echt goed op en steken mooi af tegen het zwart. Prachtig!

Hieronder is een inbouwhaard geplaatst met in de inham aan de zijkant ruimte voor houtblokken. Ik vind het echt een geweldig geheel: het robuuste beton, met strak witte muren en de geweldige vloer en als sfeermaker de houtblokken.

hout haard interieur

hout interieur

houtblokken interieur

Kast voor houtblokken

Wanneer je geen inbouwhaard hebt, maar bijvoorbeeld zo’n vrije stalen houthaard dan zijn er nog 1001 mogelijkheden om je hout op te bergen in het interieur. Hierboven zie je bijvoorbeeld een enorme kast achter de bank waar het hout is opgeslagen. Hieronder is er een speciale kast gemaakt met wieltjes waar het hout in zit. Beide mooi!

houtblokken opbergen

Houtblokken in mand

Manden zijn leuk en handig. Het grote voordeel is dat ze je overal voor kunt gebruiken, dus ook als opslag voor houtblokken! Er zijn bovendien verschillende manden die super leuk zijn. Denk aan de traditionele rieten manden, maar ook de stoere manden van ijzerdraad of hele mooie leren manden.

houtblokken-in-mand-2

houtblokken-in-mand-2

houtblokken-in-mand-4

houtblokken-in-mand-4

houtblokken-in-mand-4

Hoe berg jij hout op in het interieur? Of wat zou jij doen als je een houthaard had? Laat het ons weten! 

Bronnen: ahouseinthehills.com | nordicdesign.ca | mitt-lille-hjem.blogspot.com | manmadediy.com | lushome.com | Lepetitbirdtoldme.blogspot.nl | Thedesignchaser.com |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply