THESTYLEBOX

Kantoor inspiratie

Het mooie thuiskantoor van Ivan


het mooie thuiskantoor van ivan

Er waren al heel veel mensen die thuiswerken, en sinds we te maken hebben met het coronavirus, zijn er nog veel meer thuiswerkers erbij gekomen. En ook na de coronacrisis verwachten we dat er heel veel mensen thuis zullen blijven werken in plaats van op kantoor. Bedrijven kunnen daar enorm op besparen, je hoeft nooit meer in de file te staan, en het is ook nog eens goed voor het milieu. Wat wil je nog meer? Wat dacht je van een fijne thuiswerkplek? Ja, dat is eigenlijk de enige vereiste om op een goede manier thuis te kunnen werken.

Vandaag nemen we jullie mee om een kijkje te nemen in het thuiskantoor van Ivan, een VP op de marketingafdeling voor een grote onderneming.

Het hele team van Ivan werkt op afstand. Een fijn thuiskantoor heeft hij dus echt nodig. Daar heeft zijn partner Anne Sage voor gezorgd. Anne is blogger, ontwerper en auteur en transformeerde de tweede slaapkamer in haar huis liefdevol in een prachtige werkruimte voor haar man.

thuiskantoor ivan

Oude werkplek

Vóór de transformatie was de kamer een geïmproviseerde verzameling van oude meubels. Een wiebelige IKEA tafel, een paar boekenplanken aan de muur die vroeger in hun woonkamer werden gebruikt, een stoel die ze alleen voor hun slaapkamer had gekocht om te ontdekken dat hij te groot was voor de ruimte, noem maar op. Omdat de kamer die afgedankte sfeer had, was het heel gemakkelijk om een ​​stortplaats te worden voor overloop vanuit andere kamers. Het bureau werd begraven onder oude papieren, de planken raakten vol rommel, de stoel verdronk onder de was. Uiteindelijk voelde het alsof de kamer die tijd was vergeten – en ze begon zich echt schuldig te voelen dat Ivan daar de hele dag moest werken.

Omdat Anne vastbesloten was om een ​​thuiskantoor te creëren waar Ivan naar uitkeek om zijn dagen in door te brengen, ging ze het project in met de unieke mentaliteit om hem echt gelukkig te maken. Dus om die reden – samen met het feit dat hij haar als ontwerper vertrouwt – hadden ze gelukkig geen wrijving.

Speciale wensen

Hij had wel een aantal wensen die hij aan Anne had doorgegeven. Hij is een grote muziekliefhebber, dus een gemakkelijk toegankelijke plek voor zijn draaitafel stond bovenaan die lijst. Hij verzocht ook dat de kunst in de kamer zijn smaak en interesses weerspiegelde. En natuurlijk waren de functie en het comfort van zijn bureauopstelling van cruciaal belang, aangezien hij daar meer dan 8-10 uur per dag doorbrengt.

bank in thuiskantoor

op maat gemaakt bureau thuiswerkplek

Daarnaast hadden ze ook een gedeelde verlanglijst. Aangezien dit hun tweede slaapkamer is, wilden ze de mogelijkheid hebben dat gasten daar konden slapen, indien nodig. Ivan gebruikt ook de kast in deze kamer om zijn kleding op te bergen, maar er is nooit genoeg ruimte voor zijn uitgebreide sneakercollectie. Het reserveren van een deel van de ingebouwde kantooropslag voor zijn schoenen leek een goede oplossing voor dat probleem.

Op maat gemaakte kasten en bureau

Anne had een heel duidelijk beeld van wat ze wilde voor het op maat gemaakte bureau, de opbergkasten en de planken rondom de ramen. Ze heeft gekozen voor mooie houten planken met een prachtige houtnerf en een lichte tint die doet denken aan gebleekt wit eiken.

Ivan is super enthousiast over de veelzijdigheid en functie van de maatwerk kasten en bureau. De deuren gaan open met een simpele aanraking. Alles behalve wat hij momenteel gebruikt, is netjes verborgen! Hij kan meerdere computers gebruiken en al zijn apparaten opladen, dat alle snoeren in de knoop zouden raken. Dankzij de uitschuifbare printerkast kunnen ze eenvoudig documenten printen. Boven de uitschuifbare plank is er ruimte gereserveerd voor het opbergen van printpapier en reserve cartridges.

uitschuifbare printerkast

thuiswerkplek printer

Tip: Heb je geen zin om een voorraad cartridges te hebben in huis? Een inkt abonnement kan dan een goed idee zijn. HP biedt bijvoorbeeld HP Instant Ink aan, een maandelijks opzegbaar plan waarmee je een vast aantal printjes per maand kunt maken. Je HP wifi printer stuurt automatisch een bericht naar HP als de inkt bijna op is. Vervolgens ontvang je per post de nieuwe cartridges die geschikt zijn voor je HP printer. Handige, toch?!

Naast de printerkast is de kast ook voorzien van een plek voor het geluidssysteem met pluggen en portalen voor elk element. Bovendien hoeft Ivan nooit in zijn kast te graven om het perfecte paar sneakers te vinden – ze zijn zelfs allemaal gesorteerd op kleur!

platenspeler bureau

Bron: Ruemag.com | Fotografie: Monica Wang

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

2 Comments

 • Reply
  Printer verbergen – Wooninspiratie
  7 september 2020 at 08:01

  […] Sage. Zij heeft een super mooi en praktisch thuiskantoor ingericht, waar aan alles is gedacht. Klik hier om meer foto’s te […]

 • Reply
  Goede verlichting voor thuiswerkplek | Inrichting-huis.com
  22 januari 2021 at 03:01

  […] Dit mooie thuiskantoor van Anne Sage heeft alles in huis met een ingebouwd bureau en boekenkasten, de perfecte linnen vouwgordijnen, en een prachtige boekencollectie. […]

 • Leave a Reply