THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie

Hangplant in de badkamer


Hangplanten in de badkamer zijn een super leuke manier om meer kleur en levendigheid te creëren. Hang het middels een leuke plantenhanger aan het plafond of aan de muur, of plaats het op de badkamermeubel of wandplank, zodat de stengels mooi naar beneden hangen. Op welke manier je dit ook wilt doen – lees eerst onze handige tips over onder andere de verzorging en de soorten hangplanten die geschikt zijn voor een vochtige ruimte als de badkamer!

hangplant badkamer

Kamerplanten zijn altijd een goed idee in huis. Ze zijn super leuk en decoratief, en zorgen ook nog eens voor een gezond luchtklimaat. Hier en daar een mooie plant in de woonkamer en slaapkamer doen heel veel met de sfeer en uitstraling, maar ook in de badkamer is het super leuk om wat plantjes te huisvesten. Sterker zelfs, badkamers zijn geweldig voor bepaalde planten om in te gedijen dankzij de warme en vochtige atmosfeer. Van Aloë Vera tot verschillende soorten varens, er zijn genoeg badkamerplanten waarmee je de ruimte leuker en vrolijker kunt maken. In tegenstelling tot de woonkamer, slaapkamer en keuken, heb je in de badkamer vaak wel te maken met beperkte ruimte. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om een leuk plantje op de badkamermeubel of op een wandplank te plaatsen, maar een hangplant in de badkamer is dus een perfecte oplossing.

Ook op zoek naar een mooie hangplant voor jouw badkamer? We hebben de leukste hangplanten voor je op een rijtje gezet!

1. Klimop

Op zoek naar een hangplant voor in in de badkamer die snel groeit? Dan is de Klimpop, ook bekend als de Hedera plant de plant waar je naar moet zoeken. Dankzij hun vochtminnende bladeren zijn klimop planten geweldige luchtreinigers, en geweldig voor de badkamer. De super mooie stengels hangen prachtig langs een muur, de badkamermeubel of zelfs langs de douchegordijnroede. Vind je de stengels met bladeren te lang worden? Bijknippen is heel eenvoudig!

hangplant badkamer klimop

2. Graslelie

De Graslelie is een echte alleskunner, plaats het op een kruk of zet het op je bureau – maar deze plant komt tóch het best tot z’n recht als hangplant. Ze geven de voorkeur aan fel licht, maar ze tolereren ook weinig licht. Zorg ervoor dat ze niet in direct zonlicht staan, anders zullen de bladeren verschroeien. De Graslelie houdt van van luchtvochtigheid, maar ze doen het ook uitstekend als de luchtvochtigheid lager is. Dit maakt ze één van de meest onderhoudsvriendelijke hangplanten voor de badkamer.

hangplant badkamer graslelie

3. Philodendron Scandens

Een andere geweldige hangplant die ook mega populair is voor de badkamer – de Philodendron Scandens! Met de prachtige hartvormige bladeren ziet deze plant er niet alleen erg charmant uit, maar kan ook helpen om de lucht te zuiveren. De Philodendron Scandens groeit snel en is ongelooflijk winterhard, dus ideaal voor beginners. Om ervoor te zorgen dat ze jarenlang mee gaan, is het belangrijk om ze genoeg water te geven en ze een plekje in de badkamer te geven zonder direct zonlicht.

hangplant badkamer Philodendron Scandens

4. Aloë Vera

Hoewel de Aloë Vera niet beschikt over hangende stengels die over de pot groeien, kan je deze magische plant tóch super leuk als hangplant in de badkamer ophangen, met behulp van bijvoorbeeld een macramé planthanger. Aloë Vera is een geneeskrachtige plant die al jaren wordt gebruikt om gezondheid en huidaandoeningen te behandelen. Deze planten houden van helder, direct licht, dus ze groeien het beste in badkamers met grote ramen en natuurlijk zonlicht. Houd ze bij het raam voor de beste groeiresultaten.

hangplant badkamer aloe vera

5. Lippenstiftplant

De Aeschynanthus Japhrolepis, beter bekend als de Lippenstiftplant, heeft wat verzorging nodig, maar heeft een super mooie decoratieve flair dankzij zijn groenblijvende, dikke bladeren en unieke bloemen. Het is een uitstekende hangplant voor de badkamer, omdat het gedijt in warme, vochtige omgevingen. De bijzondere bijnaam dankt aan de unieke rode bloemen, die lijken op lippenstift die uit een tube komt. Omdat deze plant slecht tegen natte potgrond kan, is het belangrijk om altijd voor een goede afwatering te zorgen.

hangplant badkamer lippenstiftplant

6. Zaagcactus

Deze ongewone cactus komt oorspronkelijk uit het regenwoud van Mexico en heeft uniek gevormde lange, platte stelen die op een visgraat lijken. Vandaar dat het de naam Zaagcactus heeft gekregen. De stengels beginnen rechtop te groeien, maar naarmate ze langer worden, zullen ze uiteindelijk naar beneden vallen. Dit is een epifytische plant, wat betekent dat er luchtwortels groeien, omdat in zijn natuurlijke omgeving de visgraat zou verankeren aan een waardplant. Geef tijdens de warmere maanden regelmatig water, maar laat deze plant, zoals bij alle Cactussen, tussen de gietbeurten uitdrogen. In de wintermaanden hoef je ze minder vaak water te geven.

hangplant badkamer zaagcactus

7. Bekerplant

De Nepenthes alata, beter bekend als de Bekerplant, is een vleesetende plant. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoef je geen insecten aan deze planten te voeden. Maar het is wel fijn dat ze daadwerkelijk insecten kunnen vangen. Deze hangplanten houden ervan dat hun grond vochtig wordt gehouden. En omdat ze zo van vocht houden, zijn het de ideale hangplanten voor de badkamers. Ze kunnen ook prima overleven in een lage luchtvochtigheid, maar produceren onder die omstandigheden minder kruiken.

hangplant badkamer bekerplant

8. Suikerdruifje

Het Suikerdruifje is hele leuke hangplant die weinig aandacht nodig heeft, en er tóch heel sierlijk uitziet! Ze komen oorspronkelijk uit tropische gebieden en houden van relatief stabiele temperaturen (idealiter boven de 15°C) en een goed verlichte standplaats die geen direct zonlicht krijgt. Daarom kan de badkamer als die dampende jungle fungeren voor Suikerdruifjes. Geef tijdens het groeiseizoen regelmatig water, zorg ervoor dat de compost droog aanvoelt voordat je het proces herhaalt, en snoei een beetje in de winter.

hangplant badkamer suikerdruifje

Bekijk ook:
12x Hangplant
Planten in de badkamer
50x Badkamer ideeën voor elke stijl
Verticale tuin
Plantenhanger

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Breng je interieur tot leven met stijlvolle grote kunstplanten - THESTYLEBOX
    31 juli 2023 at 08:01

    […] ook: Hangplant in de badkamer 10x Planten 12x […]

  • Leave a Reply