THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonaccessoires

Handira kleden


Sinds een tijdje ben ik helemaal verliefd op Marokkaanse Handira kleden. Heb je ze al gespot? Het zijn kleden uit Marokko die oorspronkelijk als bruidsdeken worden gegeven. Maar je kunt ze ook heel mooi in huis gebruiken als vloerkleed of wanddecoratie. Een Handira kleed wordt geweven met wol en katoen, en daarna versierd met metalen pailletten. Niet alleen als vloerkleed is het een mooie eyecatcher, ook als plaid of sprei is een Handira kleed echt een musthave!

Handira kleden

De tradities van een Handira kleed

Er zit nog meer geschiedenis achter deze populaire kleden, want volgens Berberse tradities moest de bruid een Handira op de dag van haar bruiloft dragen wanneer ze op weg ging naar het huis van haar toekomstige man. De duizenden pailletten die aan de Handira werden vastgezet, zorgden ervoor dat iedereen haar hoorde aankomen. Zo’n prachtig kleed staat voor vruchtbaarheid, bescherming tegen het kwaad én voor geluk. Een prachtig huwelijkscadeau!

Handira kleden

Handira kleden

De kleden worden gemaakt in het Midden-Atlas gebergte in het noorden van Marokko. De technieken die gebruikt worden zijn weven, tuften van wol en daarna het versieren ervan. De vrouwen die dit maken zijn familieleden van de bruid, waardoor zo’n kleed nóg specialer is.

Een Handira kleed in het interieur

Wanneer je zo’n mooi, wit en opvallend kleed uit Marokko in het interieur verwerkt dan kies je voor iets unieks. Het vertelt ook een mooi verhaal en voegt hierdoor persoonlijkheid toe. Het is daarom ook niet te vergelijken met bijvoorbeeld een kleed uit een ‘normale’ woonwinkel.

Handira kleden

Handira kleden

Een Handira kleed is prachtig om op te hangen aan de muur, als vloerkleed op de vloer of als plaid of sprei op het bed. Er worden ook sierkussens gemaakt van Handira kleden zodat je het bed, de bank of een fauteuil ook kan aankleden met kussens in dezelfde stijl. Combineer deze bijzondere stoffen in een Marokkaans interieur, een Bohemian interieur maar ook in een neutraal interieur. Dankzij de lichte kleuren past een Handira in veel verschillende interieur stijlen.

Wil jij zo’n mooie Handira kleed in huis? Neem eens een kijkje bij Riad lifestyle.

Handira kleden

Handira kleden

Handira kleden

Handira kleden

Handira kleden

Handira kleden

Handira kleden

Handira kleden

Handira kleden

Bron: Viewfrom5ft2.com | Honestlywtf.com | Rugknots.com | Desiretoinspire.net | Houseshoot.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply