THESTYLEBOX

Geen categorie

Groen wonen in de stad: kies voor kunstgras op je balkon


Mensen die in de stad wonen, zéker zij die een balkonnetje hebben, hebben vaak niet heel veel tuinruimte. En dus moet je creatief zijn. Toch groen wonen in de stad? Dan kun je kunstgras leggen op je balkon. Zo ziet je balkonnetje er mooi groen uit en lijkt het niet een tuintje. Er zijn alleen wel wat dingetjes die je moet weten wanneer je kunstgras legt op je balkon.

Balkon kunstgras

Kies jouw favoriete type kunstgras

Er zijn enorm voor soorten kunstgras. Zo heb je tegenwoordig al kunstgras bij de Action, of bij bijvoorbeeld Kwantum. Echter, vaak is dit vrij “nep” kunstgras, en het draagt daarom niet echt bij aan het creëren van een tuinsfeertje. Hoe groter je balkon, hoe meer het opvalt als het kunstgras erg nep is. Rijd eens naar een bekende kunstgrasleverancier en vraag hen naar de mooiste typen kunstgras. Als je slechts enkele vierkante meters nodig hebt, is het vaak ook niet heel duur. Zij weten precies welk kunstgras je het beste kunt aanleggen op je balkon.

balkon-kunstgras-

Balkon kunstgras

Verlijmen of los leggen

Weeg af of je kunstgras wilt verlijmen met de ondergrond, of los wilt leggen. Als je het verlijmt blijft het natuurlijk beter en gemakkelijker op z’n plek liggen. Als je het los legt, en op de hoeken enkel vastmaakt met sterke dubbelzijdige tape, kun je het kunstgras gemakkelijk losmaken als je je balkon wilt schoonmaken. Je kunt je kunstgras zo gemakkelijk losmaken om het uit te kloppen.

Let wel: eenmaal verlijmd is verlijmd. Losmaken voor een schoonmaakbeurt is dan niet meer nodig. Voordeel is dus wel dat het strakker blijft liggen dan kunstgras dat los ligt.

Drainagematten

Wordt je balkon erg nat als het regent? Zorg dan dat je drainagematten onder je kunstgras legt. Kunstgras kan in principe over het beton gelegd worden, als de ondergrond maar vlak is en er voldoende afwatering is. Als dat niet zo is, dan kun je onder het kunstgras zogenaamde drainage matten plaatsen voor egalisering en afwatering. In de meeste gevallen is dit waarschijnlijk niet nodig als je kunstgras legt op je balkon.

Balkon kunstgras

Balkon kunstgras

Balkon kunstgras

Balkon kunstgras

Balkon kunstgras

Balkon kunstgras

Balkon kunstgras

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

  • Reply
    Alles wat je moet weten over kunstgras in de tuin! - THESTYLEBOX
    21 mei 2021 at 07:01

    […] ook: Groen wonen in de stad: kies voor kunstgras op je balkon In 1 middag zelf je kunstgras leggen 15x Balkon ideeen Kindvriendelijke tuin inrichten? 13x Tips! […]

  • Leave a Reply