THESTYLEBOX

Do-it-yourself Interieur ideeën

Feest!


De feestmaanden komen er weer aan! En ik heb wat te vieren vandaag met jullie, want dit is officieel mijn eerste blog voor THESTYLEBOX. Om die reden laat ik jullie in deze blogpost zien hoe je heel gemakkelijk een feesttafel kan dekken.

Feest-01

Probeer voor jezelf een thema te bepalen, dit maakt het dekken van de tafel een stuk gemakkelijker. Groen in huis is bijvoorbeeld helemaal hot! Hoe leuk is het om deze trend door te zetten naar de feesttafel? Dat is precies wat ik heb gedaan, zo was mijn thema snel bepaald. Ik heb gekozen voor vetplantjes. Deze plantjes hebben namelijk niet veel zorg nodig en hier heb ik er al meerdere van in mijn huis staan. Op die manier kan ik de plantjes prima inzetten in mijn interieur en dus hergebruiken, zodra het feest is afgelopen. Voor dat je opzoek gaat naar allerlei potjes voor de planten, durf ze eens zonder potje op tafel te zetten, dus gewoon puur alleen het plantje, de mooie wortels van de vetplanten zorgen voor een prachtig effect.

feest-02

Het tafelkleed had ik ook al in huis, namelijk het bekende tafelzeil van Kitsch Kitchen. Als je de plantjes op tafel zet zonder potje raad ik wel een tafelzeil aan, aangezien de planten wat grond kunnen verliezen.. De vetplanten heb ik in het midden van de tafel geplaatst, als een soort tafelloper. Daar tussen heb ik alle andere decoratie geplaatst, op die manier krijg je een echte eenheid binnen de tafel.

Feest-04

De vetplanten zijn echt de eyecatcher van mijn feesttafel en met mijn zwak voor zwart-wit en natuurlijke tinten wilde ik zo min mogelijk kleur toevoegen. De enige kleur die is toegevoegd zijn de zachtroze vaasjes, een erfenis van mijn oma. Het is altijd erg mooi als je een thema jezelf helemaal eigen kunt maken, een persoonlijk tintje kunt geven.

feest-03

Deze persoonlijke touch heb ik doorgezet naar een simpele DIY. Een feesttafel kan namelijk echt niet zonder ballonnen of slingers! Eigenijk wilde ik de te leuke confetti ballonnen van de Hema inzetten, maar helaas zijn deze echt al overal uitverkocht. Daarom heb ik ze zelf gemaakt. Ik heb namelijk witte hartjes ballonnen gekocht. Deze heb ik zelf gevuld met confetti, vastgeplakt aan een rond stokje met een leuke washi tape. Mijn vriend heeft heel fijn houten blokjes gezaagd en een gaatje in de blokjes geboord. Op die manier maken de ballonnen echt deel uit van de feesttafel en zijn ze makkelijk te verplaatsen.

Feest - 05feest-05

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven voor een leuke feesttafel.
Heel veel plezier met het dekken van jullie tafel!

Liefs, Lotte


 

Gebruikte producten
Tafelkleed Kitsch Kitchen| Vetplantjes Kolbach | Borden en cupcakehouders Hema | Bestek Søstrene Grene | Rietjes Engel. | Hartjesballonnen Bruna | Confetti Action | Houten stokjes Pipoos

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

2 Comments

 • Reply
  Carola Bijveld - Doodkorte
  24 oktober 2016 at 13:35

  Nice !

  • Lotte van der Wiel
   Reply
   Lotte van der Wiel
   30 oktober 2016 at 09:19

   Hi Carola,

   Wat leuk dat je een berichtje achter laat!
   Bedankt voor het mooie compliment, het was ook zo ontzettend leuk om de tafel te dekken 🙂

   Liefs, Lotte

  Leave a Reply