THESTYLEBOX

Droomhuis Geen categorie Interieur ideeën Woonkamer inspiratie

Een warme winter


Ook al ben ik een ontzettende koukleum ik hou echt van de winter maanden! Deze maanden brengen namelijk zoveel gezelligheid. En dan vooral in de woonkamer, wat ook logisch is. We brengen er ook heel wat meer tijd door dan de overige maanden. We zorgen binnen gewoon voor een warme winter, haha!

Houtkachel

Over warmte gesproken, een grote wens van mij is dan ook om in de toekomst een houtkachel in onze woonkamer te plaatsen. Nu hebben we nog een schouw, maar hopelijk gaat deze volgend jaar toch echt plaats maken voor een prachtige houtkachel.

Warme winter open haard

Het liefst een hele strakke kachel, zoals hierboven afgebeeld. Eentje die weggewerkt is in de muur en waar een uitsparing is gemaakt voor het gesprokkelde hout. Met mijn zwak voor een rustig kleurenpalet, veel wit en natuurlijke tinten past dat helemaal in het plaatje. Zoals hierboven te zien is hebben ze de kachel heel slim bij de zithoek betrokken door naast de kachel een zitje te maken, ook nog eens lekker warm!

een-warme-winter-kachelindevensterbank

Geweldig hoe deze kachel deel uit maakt van de architectuur van het huis. De pijp van de kachel volgt geheel de lijnen van de ramen, zo mooi! En in deze situatie zit je binnen lekker warm in de vensterbank en geniet je tegelijkertijd van het prachtige uitzicht.

een-warme-winter-kachelindewoonkamereneetkamer

Liever van de kachel genieten in zowel de eetkamer als de woonkamer? Dat kan ook! In de situatie hierboven is de kachel zo geplaatst dat de bewoners van de warmte en gezelligheid kunnen profiteren als zij aan de eetkamertafel zitten, maar ook als zij in de woonkamer zitten. Neem maar eens een kijkje op het account van @funksjonelt op Instagram. Daar laat zij namelijk  nog veel meer prachtige foto’s van haar huis zien.

een-warme-winter-kleinekachel

Laat ik eerlijk zijn, zo’n kachel neemt best wel wat ruimte in… Dat hoeft natuurlijk niet perse. Heb je een klein hoekje over in je huis? Dan kan een losstaande houtkachel ook echt het gewenste effect geven hoor! Ik adviseer je om goed te kijken naar de ruimte en waar deze om vraagt. Alles moet natuurlijk wel in evenwicht zijn 🙂

een-warme-winter-rondekachel

Een spannendere vorm kan natuurlijk ook, wat dacht je van een ronde kachel? Deze kachel zorgt er echt voor dat dit het “meubelstuk” is van jouw kamer en zoals je ziet, kan een kachel echt de show stelen!

Ik wens jullie hele fijne warme wintermaanden 🙂

Liefs, Lotte


Bronnen: Optimise-design.com | apartmenttherapy.com | instagram.com/funksjonelt | scandinavianretreat.blogspot.nl | desiretoinspire.net |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Woonkamer knus en warm maken? 8x tips! - THESTYLEBOX
    28 september 2020 at 07:00

    […] ook: Een warme winter Een warme winter 50x Woonkamer […]

  • Leave a Reply