THESTYLEBOX

Binnenkijker Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch houten huisje in Minsk


houten-huisje-minsk-zomerhuisje-1

Als bewoonster van een houten huisje valt mijn oog altijd op andere houten huisjes. De mooiste houten huisje die ik tot nu toe gezien heb staan bijna altijd in Scandinavië. Ze zijn daar ontzettend goed in het bouwen met hout en het sfeervol maken van het interieur in zo’n huis. Maar dit huisje komt eens niet uit Scandinavië maar uit Wit-Rusland, namelijk uit de buurt van Minsk. Een prachtig zomerhuisje gemaakt van lariks en ceder hout.

Het huis is ontworpen voor de moeder van de architect, Zrobym, en is slechts 68 m2 groot. Een gezellig, warm en sfeervol huisje met precies genoeg ruimte en de faciliteiten die je nodig hebt. Een enorm pluspunt van dit kleine houten huisje is dat het veel grote ramen heeft én een hoog plafond in de woonkamer. Op die manier voelt het kleine interieur veel ruimtelijker aan. Ook het zicht op de tuin geeft een veel ruimer gevoel en betrekt het buiten echt bij het binnen.

Creëer warmte met hout

Hout in het interieur is eigenlijk onmisbaar. Althans wat mij betreft. Houten elementen, materialen, meubels en structuren geven het interieur ontzettend veel sfeer. Het is een levendig materiaal met een natuurlijke look die telkens weer uniek is.

houten-huisje-minsk-zomerhuisje-2

houten-huisje-minsk-zomerhuisje-3

houten-huisje-minsk-zomerhuisje-4

houten-huisje-minsk-zomerhuisje-5

Contrast in een interieur met zwart

In dit houten huisje wordt voornamelijk contrast gecreëerd door middel van zwart. Zo komt zwart terug in de stoffering van het interieur, de meubels, accessoires maar ook in permanente elementen zoals de opvallende houtkachel, kozijnen en snoeren.

houten-huisje-minsk-zomerhuisje-6

houten-huisje-minsk-zomerhuisje-7

houten-huisje-minsk-zomerhuisje-8

Open en gesloten

De grote ramen zijn ontzettend fijn in ruimtes zoals de woonkamer en keuken, maar in een badkamer of slaapkamer wil je juist meer privacy. Daar kies je dan weer voor gesloten wanden of wanden met kleinere ramen. Een mooi compact en sfeervol huisje waar je als gepensioneerde fijn kan wonen dankzij de ideale indeling en voorzieningen.

Bron: dezeen.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply