THESTYLEBOX

Binnenkijker

Een eclectisch interieur in Valencia


Eclectisch-interieur-1

Als ik aan Spanje denk dan zie ik direct de zon voor me, het strand, heerlijke tapas, avondwandelingen, leuke terrasjes, mooie winkels en Spaanse eetbarretjes. Kortom, een echt vakantie gevoel. Spaanse interieurs daarentegen ken ik niet zo goed en daarom komt deze binnenkijker uit Valencia als geroepen. Een prachtig eclectisch interieur waar je uren naar kunt kijken omdat je telkens iets nieuws ziet. De bewoners van dit mooie appartement zijn Lucia en Jose en zitten hier gehuurd. Wanneer je iets huurt, zoals ik ook doe, dan ga je niet al teveel aan het interieur aanpassen maar probeer je er het beste van te maken. Dat hebben zij ook gedaan en dat is super goed gelukt!

Een eclectisch interieur uit Spanje

Het appartement heeft een aantal typerende Spaanse elementen zoals de hoge plafonds, de patroontegels op de vloeren en architecturale elementen die allemaal zorgen voor een prachtige sfeer. Lucia en Jose runnen samen een business in het maken van video’s voor advertenties en bruiloften. Hierdoor kunnen ze over de hele wereld reizen en dat kan je terug zien in het interieur. Veel invloeden vanuit andere landen zijn te zien in de decoraties en accessoires.

Eclectisch-interieur-4

Eclectisch-interieur-3

Eclectisch-interieur-2

De basis van het interieur

Dankzij de witte basis van het appartement komt de inrichting nog meer naar voren. Een eclectisch interieur met retro meubels, een ontspannen sfeer, elementen vanuit andere culturen en lekker veel planten. Ook zijn er veel natuurlijke materialen gebruikt die zorgen voor een warme en gemoedelijke sfeer.

Een aantal leuke details mogen niet vergeten worden zoals de bijzondere poster van schelpen boven op de kast, de terras stoelen aan de eetkamertafel en wanddecoratie in de vorm van een weefwerk en letters. Maar ook de vele IKEA meubels die we hier en daar zien staan zijn interessante details van het eclectisch interieur.

Eclectisch-interieur-8

Eclectisch-interieur-7

Eclectisch-interieur-6

Eclectisch-interieur-5

Eclectisch-interieur-11

Eclectisch-interieur-10

Eclectisch-interieur-9

Mix oud met nieuw

Zoals ik al zei staan er veel IKEA meubels in het appartement zoals het witte kastje, de lounge stoel in de hoek, het witte kastje in de gang en diverse accessoires. Door deze nieuwe meubels te combineren met eclectische accessoires en decoraties ontstaat er een unieke stijl en sfeer. Een mix van oud en nieuw is veel interessanter dan wanneer je kiest voor alles geheel nieuw of alles helemaal oud. Een mix zoekt een mooi contrast op tussen beide.

Bronnen: apartmenttherapy.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply