THESTYLEBOX

Geen categorie

Drie tips om de kabels in je huis netjes weg te werken  


Goed kabelmanagement zorgt voor een nette en veilige woonomgeving. Naast het duidelijke, namelijk de ordelijke sfeer die je creëert, zijn er nog veel meer voordelen aan het wegwerken van kabels. In dit artikel behandelen we niet alleen waarom kabelmanagement een must is, maar geven we je ook enkele handige tips voor het efficiënt wegwerken van de kabels in je woning.

kabels wegwerken tips

Waarom kabelmanagement?

Het beheren van de vele kabels die slingeren in je woon- en werkomgeving heeft heel wat voordelen. Het eerste waar je aan denkt bij kabelmanagement is de uitstraling. Het lijkt gewoon veel netter zonder kabels die vrij hangen. Bovendien is het veel veiliger met georganiseerde kabels. Zo krijg je niet dat er iemand struikelt over een snoer—geen gebroken apparaten dus. Denk bijvoorbeeld ook aan brand, iets dat zeker wel mogelijk is met een hele massa aan kabels.

kabelmanagement yaasa

Kabels vastmaken

De eenvoudigste manier om je kabels weg te werken, is door gebruik te maken van tie wraps. Deze gebruik je om de kabels op een gepaste wijze vast te maken aan je meubilair bijvoorbeeld. Het is vanzelfsprekend om de kabels zodanig te organiseren dat je een nette uitstraling krijgt. Zo kun je de kabels onder het bureau bevestigen, zodat die dan niet zichtbaar zijn.

Voor kabels die wel zichtbaar zullen zijn, kun je dan ervoor zorgen dat die de lijnen van het interieur volgt. Denk dan bijvoorbeeld aan kabels die parallel lopen aan de randen van het meubilair. Maar zelfs dat hoeft niet, want ook daarvoor is er een simpele oplossing.

kabels vastmaken tie raps

Kabelgoten voor de ideale uitstraling

Een betere oplossing, en eentje die je zeker moet proberen, is het gebruik van kabelgoten. Deze kun je bevestigen aan je meubilair of aan de wand, en de kabels die dan door deze goten worden getrokken, blijven onzichtbaar met een fatsoenlijke ambiance als gevolg. Door kabelgoten te combineren met tie wraps kun je zorgen voor de beste uitstraling in je woning.

kabels wegwerken kabelgoot

Geschikte meubilair

Als je van plan bent om nieuw meubilair aan te schaffen, speciaal met kabelmanagement als doel, is het een goed idee om meubilair te kiezen dat bijdraagt aan dit doel. Zo kun je bijvoorbeeld een bureau kopen met een ingebouwde stekkerdoos. Dan hoef je niet meer te denken aan de locatie of positie van een externe stekkerdoos. Een ander voorbeeld is meubilair met standaard kabelgoten.

Creatieve oplossingen

Als je nu al deze tools hebt gebruikt en toch niet tevreden bent met de look, kun je altijd nog je eigen stijl aanbrengen in het geheel. Zo kun je bijvoorbeeld “blaadjes” bevestigen rond je ethernet kabel, zodat die eerder lijkt op een plant of tak in plaats van een kabel. Of misschien je kabels bevestigen aan de wand in een patroon.

kabels wegwerken tv meubel

Bekijk ook:
10x Computerkasten
Zo richt je de tv hoek in
Lelijke radiator? Radiatorombouw ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply