THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Dip-dye & Ombré trends in het interieur


dip-dye gordijnen textiel I LOVE de dip-dye en Ombré kleureffecten in het interieur! Trends die er al eventjes zijn maar nog steeds heel leuk zijn in ieder interieur. Deze trends zijn ontstaan vanuit de kapperswereld en kledingindustrie waar deze ook al toegepast werden. Overal spot je tegenwoordig deze mooie kleurverlopen: op de wand en textiel maar ook bij meubels en woonaccessoires. Om te laten zien hoe je deze mooie kleureffecten kan toepassen in het interieur heb ik een aantal mooie beelden voor jullie uitgezocht.

Het Dip-dye effect

Dip-dye is een abrupte kleurovergang. Het lijkt erop of een deel van het voorwerp of muur in een andere kleur verf is gedoopt (gedipt), vandaar de naam dip-dye. De dip-dye’s kun je heel gemakkelijk zelf aan het interieur toevoegen door een likje verf. Gewoon afplakken tot waar je de dip wil laten lopen en dip it yourself! Een verfbadje maakt ieder interieuritem speciaal. Dip een strakke lijn voor een grafische look of ga voor een zacht kleurverloop. De mogelijkheden zijn oneindig. Speel met kleur en intensiteit en creëer zo een uniek interieuritem of meubel.

Je kunt ook gaan voor een kant-en-klaar gedipt exemplaar. Tegenwoordig in elke hippe woonwinkel wel te verkrijgen en net zo mooi. Heel leuk om deze verftechniek terug te laten komen in textiel. Gordijnen, kussens, dekbedden of bijvoorbeeld tafelkleden worden zo mooie eyecatchers in het interieur. Op het beeld hierboven een mooi voorbeeld van de dip-trend toegepast op textiel.

dip-dye kussen dip-dye kruk dip-dye eettafel dip-dye lamp kap zuiver

Dip-dye meubels & accessoires

Ook meubels krijgen een spannende twist door bijvoorbeeld alleen de onderste stukjes van een stoelpoot of krukje te verven. Of juist andersom, door alleen de bovenkant te verven. Hierdoor lijkt het net alsof het in een verfbad is gedipt. Op de beelden hierboven zie je mooie voorbeelden van een gedipte kruk, eettafel en lampenkap. Als je het dip-dye effect liever op een subtielere manier wil terug laten komen in het interieur kun je natuurlijk ook kiezen voor gedipte woonaccessoires! Deze zijn leuk te combineren en af te wisselen. Denk hierbij aan het dip-effect op kaarsen, manden of lijstjes.

dip-dye kaars ombre woonaccessoires dip-dye mandombre wand muur

Het Ombré effect

Het ombré-effect lijkt een beetje op de dip-dye trend. Ombré- ‘schaduw’ vanuit het Frans vertaald- is een verftechniek die wordt gecreëerd door een zachter verloop van verschillende kleuren of verloop van verschillende tinten van dezelfde kleur. Voor toepassing op de muur is het vaak het mooist om onderaan met de donkerste kleurtint te beginnen en vervolgens naar boven te werken met steeds lichtere kleurtinten. Dit creëert een heel mooi, subtiel en speels effect in het interieur.

Er zijn twee manieren om het ombré-effect op de muur te creëren: met verf of behang. Behang is uiteraard de eenvoudigste manier, maar met verf ben natuurlijk helemaal vrij om zelf het kleurverloop te bepalen. Ook zie je dit mooie kleurverloop veel terug in woonaccessoires en textiel. Prachtig!

ombre dekbed lamp dip-dye ombre stoelen tafelkleed textiel ombre kussens Voor deze trends hoef je niet van felle of opvallende kleuren te houden: een kleurverloop van wit naar zwart geeft ook een prachtig effect. Deze trends passen eigenlijk binnen elke woonstijl en je kunt ook zelf heel makkelijk een simpel meubelstuk of voorwerp omtoveren tot een echte blikvanger! Ook fan van deze kleureffecten?

Bronnen: bybak.dk | dawanda.com | aperfectgrey.com | desiretoinspire.net | fonq.nl | showhome.nl |wonen27.nl | leniddezazaboo.fr | idainteriorlifestyle.com | plentyofcolour.com | exhibitorlist.co.uk

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply