THESTYLEBOX

Slaapkamer inspiratie

Design trends voor de slaapkamer


Het is de kamer waar we de meeste tijd doorbrengen, de slaapkamer. Omdat we overdag pas goed functioneren als we een goede nachtrust hebben gehad is het erg belangrijk om hierbij na te denken bij het inrichten van je slaapkamer. Over het algemeen zorgen effe zachte (donkere) kleuren voor een betere nachtrust. Verderop geven we je nog meer tips voor het perfect inrichten van je woonkamer, en we hebben nog een aantal bonus tips.

Trends voor in de slaapkamer

Ook bij het aankleden in inrichten van de slaapkamer zijn er trends. We zien momenteel veel natuurlijke tinten en materialen gecombineerd met d kleuren zwart en goud. Deze combinatie zorgt voor een rustig geheel wat helpt om ontspannen te worden voor het slapengaan. Als je accessoires zoekt voor je slaapkamer dan ben je bij het Nederlandse woon merk Riverdale aan het juiste adres. Combineer bijvoorbeeld een paar bijzettafeltjes als nachtkastjes en leg een sfeervol plaid op het voeteneind en je veranderd de sfeer in je slaapkamer al.

designtrends slaapkamer

Niet alleen slapen in de slaapkamer…

Ben je na een drukke dag toe aan een relax momentje? Dan is de slaapkamer een rustig toevluchtsoord. Zet een fauteuiltje samen met een tafeltje op je slaapkamer zodat je hier rustig een boekje of tijdschrift kan lezen, of droom lekker weg op je telefoon. Wil je extra tot rust komen? Steek dan een Woodwick kaars aan – deze kaarsen verspreiden een heerlijke rustgevende geur en het lontje zorgt voor ene knetterend geluid. Bekijk even de kaarsen zodat je een geur kan uitkiezen die bij jou past, wij vinden ze in ieder geval bijna allemaal heerlijk!

woodwick kaarsen

Het grootste item in de slaapkamer

Natuurlijk is het bed het grootste item in de slaapkamer, kies daarom ook beddengoed uit wat bij je stijl past. Beddengoed is er in talloze kleuren, prints en stof soorten. Let er hierbij ook weer op dat een effe (natuurlijke) kleur zorgt voor een betere rust tijdens de nacht. Heb je een boxspring die niet meer helemaal past bij je wensen en je nieuwe look? Zoek dan eens op een bedrok, dit zorgt voor een nieuwe look van je boxspring. Zoals de naam al aangeeft is het een rok die om de rand van je bed past, zo kun je in een handomdraai de kleur en uitstraling van je bed veranderen zonder een nieuw bed te kopen. Vaak kan je een bedrok ook kopen in dezelfde stijl als het beddengoed wat zorgt voor een compleet rustig geheel. We hopen dat je wat aan deze tips hebt zodat jij ook met de slaapkamer aan de slag gaat.

designtrends slaapkamer beddengoed

Bekijk ook:
25x Kleine slaapkamer inrichten tips
20x Slaapkamer ideeën
Duurzame slaapkamer tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply