THESTYLEBOX

Interieur ideeën

De woontrends lente 2017


Woontrends-lente-2017-10

Het is bijna zover, de winter loopt ten einde en de lente zit er aan te komen. Ook al zou je het misschien niet denken als je naar buiten kijkt. Toch komen er hier en daar al knopjes op de takken, worden er lammetjes geboren en breekt af en toe de zon weer door. Tijd dus om ons interieur aan te passen en de woontrends lente 2017 eens te bekijken. Na maanden van donkere dagen, nat weer en een koude wind zijn we klaar om meer licht naar binnen te laten komen, de deuren weer eens open te zetten en de dikke jas op te bergen. Vooral dat extra licht vind ik zelf ontzettend fijn. Die donkere dagen mogen van mij afgelopen zijn!

4x Woontrends lente 2017

#1 Meer groen in huis

Het wordt nu echt tijd om wat meer groen in huis te halen. Bloemen en planten zorgen voor een frisse look die je goed kan gebruiken in de lente. Kijk bijvoorbeeld eens naar een aantal planten met mooie grote groene bladeren, een eyecatcher voor in het interieur zoals een bananenplant of kleine hangplanten. Bloemen zijn natuurlijk ook een must in de lente. Een mooi boeket met vrolijke bloemen of geplukte bloemen uit jouw eigen tuin.

Woontrends-lente-2017-9

#2 De materialen

In de winter zijn we vaak geneigd om donkere materialen te gebruiken voor meer warmte en sfeer. Nu we weer richting de lente gaan wil je juist meer licht en verfijning in het interieur. Ook alvast met het oog op de zomer kiezen we daarom in deze tijd voor het jaar voor linnen, terracotta, kurk, riet of rotan en lichte houtsoorten.

Woontrends-lente-2017-5

Woontrends-lente-2017-6

Woontrends-lente-2017-7

Woontrends-lente-2017-8

#3 Fluweel en velours

Deze twee prachtige materialen komen weer helemaal terug in het interieur van 2017. Het zijn wellicht materialen die eerder gebruikt worden tijdens de wintermaanden, maar in een lichte kleur kan fluweel of velours ook bij de woontrends lente 2017 horen! Het mooie aan dit soort materialen is dat het interieur een extra textuur hierdoor krijgt. Combineer het bijvoorbeeld eens met linnen, katoen of andere stoffen in de vorm van sierkussens.

Woontrends-lente-2017-1

Woontrends-lente-2017-2

#4 De kleuren

Zoals je waarschijnlijk al weet is de kleur van het jaar Denim Drift geworden. Een mooie blauw grijze kleur die eigenlijk geschikt is voor alle seizoenen van het jaar. Want deze kleur lijkt lichter wanneer je het combineert met lichte kleuren, maar ook donkerder samen met robuuste en zware kleuren.

Woontrends-lente-2017-4

Woontrends-lente-2017-3

Bronnen: thedesignchaser.com | blog.ecodeers.com | 2015interiordesign.com | interiorsbysteveng.com | britcdn.com | britcdn.com | frenchbydesign.com | flywheel.com | pinterest.com | oakfurnitureland.co.uk

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply