THESTYLEBOX

Geen categorie

Badkamer klaarmaken voor de zomer


Is het je al opgevallen dat de nachten nog licht zijn en het een stuk lichter is als de wekker vroeg afgaat? Je voelt het misschien niet altijd, maar het is zomer! In deze blog gaan we de zomertrends van 2022 voor de badkamer bespreken, om ervoor te zorgen dat jouw badkamer er helemaal klaar voor is.

badkamer klaar maken voor zomer

Pastel palet

Pastelkleuren worden deze zomer weer een grote hit. Het gebruik van een mix van zachte pastelkleuren is een geweldige manier om je ruimte te verzachten. Dit jaar lijkt de pasteltrend geëvolueerd te zijn door het toevoegen van donkergrijs, contrasterende kleuren en retro patronen.

Deze trend kan gemakkelijk worden overgenomen in jouw badkamer, hoewel je misschien moeilijk een pastelkleurig toilet of wastafel vindt, is er een schat aan accessoires die jij in de badkamer kan verwerken. Handdoeken zijn een geweldige manier om dit te doen, omdat het gemakkelijk is om meerdere verschillende kleuren te hebben die elkaar aanvullen.

Het hebben van een opvallende muur zal ook wonderen doen met deze trend, door je favoriete pastelkleur te kiezen en één muur ermee te bedekken, kun je de rest van de kamer met die kleur contrasteren.

pastel kleuren badkamer

Natuur naar binnen halen

Er is momenteel een enorme trend voor kamerplanten en ze passen perfect in de badkamer. Veel soorten gedijen goed in de warme, vochtige lucht, en het toevoegen van een vleugje zomergroen is een geweldige manier om een ​​sereen, spa-achtig gevoel te creëren en een beetje natuur in huis te halen. Voor mij fleurt een badkamer vol planten ochtend douches op en zorgt het voor super ontspannende avondbaden!

Om een natuurlijke look te creëren, stel ik voor om een ​​reeks verschillende planten op een plank, kast of badrand te plaatsen. Ze zien er bijzonder goed uit met een paar bladeren die over de rand bungelen. Planten die hun oorsprong vinden in tropische omgevingen, zoals varens en spinplanten, doen het vooral goed in de badkamer en zien er heerlijk groen uit.

Wil je een elegantere uitstraling, zet dan eens een rij orchideeën in bijpassende potten op een vensterbank of op een strak aanrechtblad. Ze overleven vooral goed in badkamers met een behoorlijke hoeveelheid natuurlijk licht. Geen van deze planten heeft veel verzorging nodig, maar wat je ook kiest, het belangrijkste is om niet te veel water te geven, omdat ze het meeste vocht dat ze nodig hebben uit de stomende lucht zullen opnemen.

planten in badkamer

Etnische prints

Deze trend bestaat al een tijdje, maar er lijkt een nieuwe golf etnische prints op komst. De mix van Perzisch en Indiaas ontworpen met eigentijdse kleuren heeft deze trend nieuw leven ingeblazen.

Etnische ontwerpen en aardse kleuren voegen energie toe aan de badkamer en geven een culturele uitstraling. Het mixen van de prints met natuurlijk materiaal is zo’n geweldige combinatie.

Je zult moeite hebben om badkamermeubels te vinden die perfect bij deze trend passen, wat betreft kleur en design, dus je moet echt je best doen met accessoires om deze trend te laten werken. Houten meubels en bedrukte stoffen zijn de sleutel tot een succesvolle badkamer in etnische stijl.

natuurlijke badkamer tegels schubben

Monochroom

Dit is een andere trend die al jaren bestaat en nog steeds sterk is. Hoewel je misschien denkt dat er maar één manier is om zwart-wit te maken, hebben we ontdekt dat er veel verschillende manieren zijn om de monochrome look te bereiken.

Eenvoudige en delicate witte muren met een paar belangrijke zwarte stukken. Geometrische zwart-witte tegels of muren in magazijnstijl met vervaagde lijnen en een vleugje grijs en houtskool.

zwart wit badkamer

Bekijk ook:
Badkamer op zolder inrichten? 10x Tips!
50x Badkamer ideeën voor elke stijl
75x Badkamers voorbeelden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply