THESTYLEBOX

Woonaccessoires

5x Klokken in huis


Een klok uitzoeken… Toen ik samen ging wonen vond ik een klok samen met het zoeken van verlichting één van de lastigste elementen voor in je interieur. Je hebt het nodig, alleen voordat je iets gevonden hebt wat helemaal naar je smaak is ben je soms maanden verder, tenminste ik was maanden verder. Om die reden wil ik jullie een handje helpen en deel ik vandaag een aantal toffe ontwerpen van klokken met jullie.

Clork

5xklokkeninhuis-clork

Het eerste klokje wat ik kocht voor in ons interieur, daar liep ik dus heel toevallig tegenaan. Na een dagje winkelen met mijn moeder en zus in Haarlem, liepen we een interieurwinkel binnen en meteen viel mijn oog op Clork van Puik Art. De naam zegt het eigenlijk al een klokje gemaakt van Kurk. Het leuke is dat je de klok kunt verplaatsen, dus zo af en toe een ander plekje kunt geven in de kamer. In ons vorige huis hadden we heel veel elementen met underlayment, gemaakt door mijn vriend. Het kurk van de Clork paste hier prima tussen!

Kloq

5xklokkeninhuis-kloq

Vorig jaar bracht ik een bezoekje aan Show Up en daar liep ik langs het geweldige ontwerp van Arjan Ros. Natuurlijk moest ik even stoppen om de klok van dichtbij te bekijken en al snel maakte Arjan en en ik een praatje. Wat bleek nou Arjan is de zoon van een horlogemaker en op een dag heeft hij een oude klok uit de winkel van zijn vader meegenomen naar zijn eigen werkplaats. De klok werd gestript en voorzien van een lik gele verf en de eerste Kloq is ontstaan. Prachtig hoe het ontwerp een knipoog geeft aan de klok die bij mijn oma aan de muur hangt, maar dan in een moderner jasje. Hallo nieuwe liefde!

Klipp

5xklokkeninhuis-klippwallclock

Een wat eenvoudiger en een wat meer minimalistisch ontwerp is de Klipp wall clock van Line Studio. De klok is gemaakt van staal en te verkrijgen in meerdere kleuren en bestaat eigenlijk alleen uit twee wijzers. Door Klipp te bevestigen aan de muur, dient de gehele muur als achterplaat van de klok. Klipp krijgt om die reden in ieder interieur een hele andere uitstraling.

Totide

5xklokkeninhuis-Totide

Maak kennis met Totide, ontworpen door Federica Bubani. Een Italiaans ontwerp met humor! Totide is namelijk een ode aan de klok met de klepel, maar ook weer in een modern jasje gestoken. De klok is namelijk gemaakt van keramiek in combinatie met hout. Twee fijne materialen die prima samen gaan. Een eenvoudig design welke toch opvalt door haar schoonheid.

Felt Two

5xklokkeninhuis-Felttwo

De Felt Two klok is een ontwerp van LEFF Amsterdam. Ook weer een klokje welke je heel gemakkelijk kunt verplaatsen, doordat deze op zichzelf kan staan. De klok is gemaakt van PET vilt en Bamboo (de achterkant van de klok). Het vilt zorgt voor een warme uitstraling van de klok en de textuur van het vilt zorgt ervoor dat deze klok net even anders is dan alle andere klokken.

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren 🙂

Liefs, Lotte

Bronnen |puik-art.com | kloq.nl | linestudio.com.ua | federicabubani.it | leffamsterdam.com |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply