THESTYLEBOX

Woonkamer inspiratie

50 tinten donkerder


donkere woning

Tegenwoordig zie je steeds meer interieurs gehuld in donker, donkerder, donkerst. Witte muren worden ingeruild voor diepe en rijke blauw- groen- en grijstinten. Tijd om ons eens te verdiepen in deze trend en inspiratie op te doen voor thuis.

Donkere interieurs

Het fijne aan donkere ruimtes vind ik de knusheid ervan. Je hebt het gevoel in een soort holletje te zijn en dat geeft een geborgen gevoel. Daarnaast is het vaak ook wat luxer en klassieker dan bijvoorbeeld alles wit.

Eigenlijk kunnen donkere kleuren overal wel, maar houd wel rekening met de grootte van de kamer. Donkere kleuren maken een ruimte veel kleiner. Dit kan wenselijk zijn als je een enorme bak aan vierkante meters hebt, maar het is wat minder in een klein hokkie. Bij dat laatste kun je beter nog een paar muren licht houden.

donkere kleuren interieur

warmte donker woonkamer

zwart interieur

Zwart plafond

Bovenstaand beeld is de extreme variant op een donker interieur. De muren, vloer en zelfs plafond zijn zwart. Ook de keukenblokken zijn zwart en de lampen en stoelen ook. Het wordt verder afgewisseld met veel oud houten producten. Heerlijke mix! Om dit te doen, heb je een flink portie lef nodig. Maar het effect is wel echt groots.

zwarte slaapkamer

Donkere slaapkamer

De slaapkamer is volgens mij de ideale plek om een donker holletje te maken. Op bovenstaande en onderstaande foto zie je daar twee voorbeelden van. Hierboven zie je een zwart met donkerblauwe kamer. De muur is voorzien van latjes en daardoor ontstaat er diepte in de slaapkamer en de zwarte kleur versterkt dat. Hieronder een blauwe kamer waarbij de donkere kleur op de muur verfrist wordt met grijs bedlinnen.

slaapkamer blauw

donkere badkamer

Zelfs de badkamer kan in donker gehuld worden. Door deze verkalkte donkere verf op de muur, lijkt het me een luxe gevoel geven om daar te douchen.

Wat vind jij van donkere kleuren in het interieur?

Bronnen: davidcleveland.co.uk | rueverte.dk | myindustrialinterior.nl | desiretoinspire.net | ikea.com | residencemagazine.se | theultralinx.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply