THESTYLEBOX

Industrieel interieur Interieur ideeën Modern interieur Scandinavisch interieur Vintage interieur Woonaccessoires

5 tips voor de hal


tips hal

De hal is een belangrijk onderdeel van het huis, je komt er binnen en je bonjourt er iedereen weer uit (en dat duurt meestal lang, want op een of andere manier beginnen goede gesprekken pas in de hal). Eerder liet ik 10 inspirerende hallen zien en schreef ik over kapstokken. Joëlle heeft het ook nog gehad over vloeren in hal. Vandaag kijken we naar decoratie. Ik geef je 5 tips voor de hal! 

1. Maak de hal persoonlijk

Zorg er ten eerste voor dat de hal persoonlijk wordt. Het is leuk dat bij binnenkomst jouw gast direct ziet wie er in het huis woont. Je kunt dit doen door foto’s op te hangen in mooie lijsten of creatief aan de stag te gaan, zoals op onderstaande foto te zien is.
persoonlijke hal

2. Zorg voor voldoende opbergruimte

Opbergen is natuurlijk overal handig, maar zeker in de hal. Een vaste plek voor je sleutels, 1001 paar schoenen en handschoenen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor zo’n mooi kastje, zoals op onderstaande foto.

opbergruimte hal

3. Creëer diepte

Met ‘creëer diepte’ bedoel ik eigenlijk niets meer dan zorg voor een mooi doorkijkje. Een goed voorbeeld zie je op onderstaande foto. Doordat de achterste muur donker is gemaakt, worden de ruimtes van elkaar gescheiden en ontstaat er diepte.

diepte hal

4. Verf de deur

De deur is natuurlijk een flinke eyecatcher en daarom is het net zo leuk om er iets creatiefs van te maken. Of naja: verder te gaan dan een standaard kleur. Hieronder zie een super mooie hal met een zwart geschilderde deur. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een fel gekleurde deur. Ook leuk.

gekleurde deur hal

5. Zorg voor goede verlichting in de hal

Als ik in het donker thuis kom dan moet ik eerst 5 stappen doen om een spaarlamp aan te zetten. Ik kan je zeggen, das niet handig. Zorg dus voor goede verlichting in de hal. Het beste lijkt mij een combinatie van flink fel licht en sfeer verlichting. Dan kom je thuis en kun je wat zien, maar wanneer er gasten komen wil je natuurlijk gewoon gezellig licht.

verlichting hal

Hoe ziet jouw hal eruit?

Bronnen: decordots.com | 101woonideeën | ink361.com | myscandinavianhome.com | elisabethheier.no | planete-deco.fr

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply